« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Moderator/Sociale verbondenheid

Cruciaal voor onze gezondheid

Stop met zelfhulpboeken lezen en bel een vriend, praat met de buschauffeur of het meisje van de Etos. Hoe stoer het ook klinkt: we zijn niet gemaakt om onafhankelijk en autonoom te opereren. Waarom sociale verbondenheid cruciaal is voor onze gezondheid, we er slecht in zijn (geworden) en hoe dat tij te keren?

Dagvoorzitter en spreker Lian Priemus houdt zich o.a. bezig met de vraag hoe je de band met je vrienden en collega’s verdiept, waarom echt luisteren zo moeilijk is en waarom zelfhulpboeken, morning routines en andere life hacks voornamelijk leiden tot stress.

Door haar werk als facilitator/coach weet ze wat er leeft bij millennials (en iets ouderen), zowel privé als op de werkvloer en hoe je hier iets aan kunt doen. Met haar verfrissende verhaal – gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek - raakt ze een urgent probleem dat voor velen herkenbaar is.

Lian heeft een jarenlange ervaring als journalist, is coach, sociaal ondernemer en een geboren interviewer. Ze is goed in het creëren van een ongedwongen, intieme sfeer, zowel off – als online, improviseert en formuleert makkelijk en maakt ingewikkelde materie toegankelijk en persoonlijk. Interviewen is haar specialiteit. Ze werkte voor o.a. DWDD, de Rekenkamer, de Keuringsdienst van Waarde en Dus ik ben. Ze maakte series en documentaires voor o.a. VARA, RVU, HUMAN, VPRO en KRO. Samen met Martine Tromp maakte ze in 2020 een serie podcasts over de zin en onzin van persoonlijke ontwikkeling: ZIJN ENZO. Bij BNR Nieuwsradio vertelt Lian over haar werk.

In 2015 begon ze naast haar werk een huisvestingsproject voor Syrische vluchtelingen in Amsterdam waarmee ze statushouders op een betekenisvolle manier verbond met ‘locals’. Ze werd hiervoor genomineerd als Amsterdammer van het Jaar.
Mede door het contact met deze nieuwkomers, raakte ze geïnteresseerd in de manier waarop we hier de vanzelfsprekende sociale verbondenheid kwijt zijn geraakt en hoe cruciaal het is voor onze mentale en fysieke gezondheid. Twee jaar lang coachte ze groepen millennials die genoeg fijne vrienden en collega’s hebben maar zich toch soms ‘disconnected’ of ‘allenig’ voelen. Haar passie is het cruciale belang van sociale verbondenheid binnen groepen vrienden en collega’s: door kleine gebaren en luisteren zonder te willen oplossen, juist bij deze generatie die soms makkelijker naar een therapeut stapt dan naar de eigen vrienden.

Lian treedt op als dagvoorzitter/gespreksleider/interviewer – elk onderwerp dat over menselijk gedrag gaat heeft haar belangstelling – en houdt lezingen, interviews en presentaties over:

  • Mentaal welzijn en sociale verbondenheid onder millennials
  • Waarom je meer aan je vrienden hebt dan aan een therapeut
  • Het belang van praten met vreemden
  • Een abonnement op de sportschool of een meditatie-app maakt je werknemers alleen maar ongelukkiger: wat kan een werkgever doen om het mentaal welzijn op de werkvloer te vergroten?
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Lian Priemus boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN