• De denkwijze die Ubuntu vertegenwoordigt, heeft invloed op alle aspecten van de samenleving. Verbindend leiderschap en een nieuwe wereld. Dit boek laat zien dat het anders kan. Zeer de moeite waard om te lezen.
    Jan Terlouw - oud-politicus en auteur, 2021
  • ‘Het was een inspirerende bijeenkomst, Leontine nam ons mee a.d.h.v een real life case hoe de bijzondere consultatie techniek van tribunale leiders in Afrika toegepast kan worden in onze westerse organisaties. Het was interessant om te ervaren hoe je door deze techniek iedereen binnen je organisatie kan betrekken bij het nemen van besluiten’.
    Léonette van den Berg - Programmacoördinator IBO Qualified Business School

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Ubuntu

Management, organisatie en samenleving

U kunt Leontine boeken voor een inspirerende lezing en/of een interactieve masterclass.

Ubuntu: ‘I exist because of We.’ Iemands humaniteit komt het beste tot recht in verbinding met anderen. Juist nu in deze post-pandemie fase kunnen de Ubuntu-waarden helpen om betekenisvolle organisaties en samenlevingen te bouwen. Een betere kans is er niet.

Als ogen opengaan, wordt kijken zien
(Ethiopisch gezegde)

Lezingen & keynotes (NL/ENG)
Duur: 15 minuten tot 1,5 uur.

Leontine neemt je mee op reis naar Afrika. Zij laat je, aan de hand van haar eigen belevenissen als inclusief ondernemer op dit continent en door de ogen van een verwonderde organisatie antropoloog een bijzondere ontdekkingsreis maken van tribale com­munity naar organisatie community. Want hoe ziet een organisatiecultuur, die gebaseerd is op deze filosofie, eruit? Wat zijn gebruiken en rituelen die daar­bij horen? Hoe werken mensen samen? Hoe is besluitvor­ming georganiseerd? Hoe anders is leiderschap? En vooral: wat kun je daar als westerse leider of organisatie van leren?

Masterclass: besluitvorming vanuit draagvlak (NL/ENG)
Duur: ongeveer 3 uur

Wist je dat op het Afrikaanse continent al eeuwenlang strategiebepaling en besluitvorming plaats vindt in dialoog met de gehele community of tribe?

Leontine neemt je ter introductie mee naar Afrika en haar eigen organisatie waar deze Lekgotla methodiek een van de belangrijkste pijlers vormt van Ubuntu management.

In deze masterclass stap je als team of organisatie in het hart van jouw Lekgotla! Je eigen case staat daarbij centraal. Bij voorkeur met je eigen leider als chief!

Een brede en diepgaande consultatie nodig rondom een complexe case? Meer draagvlak krijgen voor grote veranderingen?

Van 8 tot 400+ deelnemers.

Leontine
Leontine van Hooft is corporate antropoloog en inclusief onderneemster. Haar organisatie, GreenDreamCompany praktiseert Ubuntu management. Zij bekleedt diverse bestuursfuncties en is gastdocent aan de Hogeschool voor Wijsbegeerte. Zij heeft meer dan 15 jaar een organisatie adviesbureau gehad op het gebied van managing diversity & integrity. Zij heeft inmiddels 250+ organisaties en haar leiders begeleid.  

Leontine is auteur van prijzen winnende management boeken, artistieke novellen 8+ en kinderboeken.

Zij is altijd positief maar kritisch en confronterend, creatief én in kansen denkend. Haar lezingen zijn boeiend, humoristisch, inspirerend en zetten aan tot actie, lef en zelfreflectie.

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Leontine van Hooft boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN