• De denkwijze die Ubuntu vertegenwoordigt, heeft invloed op alle aspecten van de samenleving. Verbindend leiderschap en een nieuwe wereld. Dit boek laat zien dat het anders kan. Zeer de moeite waard om te lezen.
    Jan Terlouw - oud-politicus en auteur, 2021
  • ‘Het was een inspirerende bijeenkomst, Leontine nam ons mee a.d.h.v een real life case hoe de bijzondere consultatie techniek van tribunale leiders in Afrika toegepast kan worden in onze westerse organisaties. Het was interessant om te ervaren hoe je door deze techniek iedereen binnen je organisatie kan betrekken bij het nemen van besluiten’.
    Léonette van den Berg - Programmacoördinator IBO Qualified Business School

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Ubuntu

Humaniteit en de circulaire verbinding tussen mensen onderling, dier, aarde en universum

Leontine van Hooft is een inspirerende spreker en prijswinnende auteur van diverse managementboeken, inclusief ondernemer en een gepassioneerde corporate antropoloog.
Zij heeft vele jaren in Afrika gewerkt aan de ontwikkeling van MKB-organisaties. Daar is zij de Ubuntu-filosofie tegengekomen waarin humaniteit en de circulaire verbinding tussen mensen onderling, dier, aarde en universum centraal staan. Vanuit het holistische concept van Ubuntu is alles met alles verbonden.

Zij heeft al meer dan 250 lezingen en masterclasses verzorgd en zo organisaties en haar leiders begeleid met het integreren van Ubuntu leiderschap.

Leontine is altijd positief maar kritisch en confronterend, creatief én in kansen denkend. Haar lezingen en masterclasses zijn boeiend, humoristisch, inspirerend en zetten aan tot actie, lef en zelfreflectie.

Haar nieuwste boek Evolutionair Leiderschap verscheen in augustus 2023.

Een leven dienstbaar aan de verspreiding van Ubuntu
Leontine geeft haar levensdoel op diverse manieren door:

  • Door middel van lezingen en masterclasses over haar award- winnende managementboeken: De Kracht van Afrikaans denken’ en ‘De Weg naar bruto mondiaal geluk’.
  • Door de toepassing van Ubuntu- leiderschap in haar eigen tribale organisatie; GreenDreamCompany. Leontine gelooft sterk in de kracht, de rol en het bijdragend vermogen van innovatieve organisaties en haar leiders aan een betere wereld.
  • Daarnaast bekleedt Leontine diverse bestuursfuncties en is ze regelmatig docent aan de Hogeschool voor Wijsbegeerte.

Geen tijd meer te verliezen
Leontine is ervan overtuigd dat het concept van Ubuntu het leidende paradigma is dat de complexe wereld van nu nodig heeft om weer in balans te raken. De tijd dringt. Ubuntu is daarbij het evolutionair leiderschapsmodel dat we nodig hebben. 

Tien Ubuntu lessen uit de dagelijkse praktijk
In haar recente lezingen en masterclasses neemt Leontine je mee op een inspirerende reis. Ze baseert zich hierbij op haar nieuwe managementboek, ’Evolutionair leiderschap’, waarin ze niet alleen de noodzaak en het concept van Ubuntu uitlegt, maar ook praktische lessen deelt uit haar eigen organisatie en andere bronnen. Stap voor stap begeleidt ze je om dit model van waarden gedreven evolutionair leiderschap te implementeren in jouw organisatie.

Lees ook haar verhaal In Beeld.

Boek Leontine voor een inspirerende lezing of ervaar ‘De kracht van Afrikaans denken’ of ‘Evolutionair Leiderschap’ in een interactieve masterclass.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Leontine van Hooft boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN