« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

De Stem

Veelzijdig artiest en presentator

Leoni Jansen heeft een wel zeer veelzijdige carrière gemaakt. Van radio dj tot improviserend zangeres, van televisie-presentatrice tot het regisseren van theater. Zij maakte uiteenlopende programma’s als een Pyjama-night in het Concertgebouw of een Operafeest voor kinderen in Vredenburg. De laatste jaren heeft zij zich vooral bezig gehouden met de samenstelling van muziekprogramma’s waarin bruggen geslagen worden tussen verschillende culturen.

Zo was zij mede verantwoordelijk voor de theaterhit: Female Factory, een show waarin 13 vrouwelijke topsterren uit 10 verschillende landen zich gezamenlijk presenteerden. Ze maakte de voorstellingen She Got Game en ze creëerde de multiculturele shows Made in Holland, als antwoord op 11 september 2001.

Leoni zong voor Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima op hun huwelijksfeest in de Arena te Amsterdam, en ze was verantwoordelijk voor de muzikale samenstelling van het in tientallen landen live uitgezonden Faranani, een eerbetoon aan en met Nelson Mandela vanuit Koninklijk Theater Carré. Met Youssou N’dour zong ze de wereldhit 7 Seconds Away op het IDFA in Amsterdam. Naast een aantal cd’s waarop ze met andere artisten samenwerkt heeft Leonie zelf vier solo cd’s uitgebracht.

Leoni werkte veel in Afrika en regisseerde diverse muziektheaterproducties waaronder: The African Mama’s sing Mama Africa over het leven van Miriam Makeb (opnieuw in de Nederlandse theaters seizoen 2018). Naast muziek heeft Leoni in deze programma’s altijd maatschappelijke thema’s aangesneden. Zoals Apartheid, Aids en Emancipatie van de vrouwen in Afrika.

Begin 2013 verscheen Geheim. Het oorlogsverhaal van mijn vader. Een zoektocht naar het oorlogsverleden van haar vader en de gevolgen daarvan voor haarzelf (uitgeverij De Kring) en maakte er een muzikale voorstelling van waarmee ze in vele theaters optrad.

Leoni Jansen is ook een veelgevraagd dagvoorzitter/presentatrice en kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • De stem
  • Inspiratie
  • Van concert tot theaterprogramma
  • Haar boek GEHEIM
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Leoni Jansen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN