• Lara heeft bij Rijkswaterstaat een inspirerende lezing gegeven over cybersecurity. Lara had zich goed verdiept in onze doelgroep, waardoor het goed aansluit. Met haar persoonlijke verhaal en praktijkkennis weet ze de medewerkers te boeien. Ik kan Lara van harte aanbevelen voor een lezing die je medewerkers aan het denken zet en ook concreet handelingsperspectief biedt voor werk én privé.
  Roseanne de Kloe - Rijkswaterstaat
 • Lara heeft een interessante en indrukwekkende lezing gegeven bij de gemeente Amstelveen tijdens de Week van de Veiligheid. Het onderwerp cybercrime heeft ze op een interessante manier overgebracht door haar persoonlijke ervaring hiermee te vertellen. Het publiek was zeer enthousiast over haar manier van vertellen én over haar kennis en deskundigheid over dit onderwerp. Tevens was men blij met de handige hand-out die ze had samengesteld voor ons. Wij kunnen Lara als organisatie van harte aanbevelen bij een ieder die een spreker over informatiebeveiliging of cybercrime zoekt. Lara, je bent sympathiek, professioneel, kundig en ontzettend dapper. Bedankt voor je inzet!
  Merel Aktan - Gemeente Amstelveen
 • Onze samenwerking met Lara verliep enorm soepel en professioneel, zowel in de voorbereiding als op de dag van haar lezing zelf. Ze dacht heel fijn mee hoe haar verhaal het beste kon aansluiten op ons congres, deelde haar tussentijdse uitwerking om te controleren of het was wat we voor ogen hadden en afspraken werden altijd nagekomen. Tijdens het congres was ze ruim op tijd aanwezig, waardoor we de techniek nog goed konden testen en in alle rust konden opstarten. We hebben haar ervaren als zeer betrokken en ervaren.
  Eef Schelvis - Ministerie van Justitie en Veiligheid
 • Wat is Lara een fijne spreker! Haar lezing over cybercrime is interessant en inspirerend. Ze geeft een duidelijke uitleg over ingewikkelde onderwerpen, heeft interactie met haar publiek en geeft concrete tips waar de deelnemer direct mee aan de slag kan. Door haar professionele en flexibele houding is ze ook een heel plezierig persoon om mee samen te werken.
  Trienke Hammink - Gemeente Utrecht

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Informatiebeveiliging

Een toegankelijke lezing over informatiebeveiliging & privacy 

Lara Hemstede is een professional en ervaringsdeskundige op het gebied van cybercrime. Lara is oprichter van een digitaal recherchebureau en weet op een toegankelijke en persoonlijke manier een breed publiek te boeien.

Lara werd in 2015 zelf slachtoffer van cybercrime. Ze werd gehackt, bedreigd en gestalkt. Toen ze erachter kwam dat de politie lang niet op al haar vragen een antwoord had, besloot ze zichzelf te wapenen met kennis. Na het behalen van diverse cyber security trainingen en een certificering als particulier onderzoeker richtte ze in 2016 Cyber Proof op. Met Cyber Proof traint ze organisaties en instanties om cybercrime te voorkomen. Daarnaast test ze als ‘fysieke hacker’ de beveiliging van bedrijven en ontwikkelt zij een app voor slachtoffers van digitaal geweld.

Lara Hemstede neemt je in haar lezingen op toegankelijke wijze mee in de ongrijpbare wereld van phishing, fraude en cybercrime in al haar facetten. Ze wisselt voorbeelden uit de praktijk af met handige tips en weet op een laagdrempelige manier en zonder het gebruik van moeilijke technische vaktermen het publiek wijzer te maken.

Maandelijks verzorgt ze lezingen en masterclasses over cyber security. Dit doet zij bij organisaties als ministeries, creatieve sectoren, energiebedrijven, verenigingen, ICT-bedrijven, ziekenhuizen, scholen en universiteiten. 

Lara kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

 • Security & Privacy Awareness
 • Phishing
 • Randsomeware
 • Hacking
 • Online laster, stalking, bedreiging & cyberpesten
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Lara Hemstede boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN