« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Amerikadeskundige

Laila Frank is journalist en Amerikadeskundige. Over Amerika, campagnes en politiek geeft zij college, training in binnen en buitenland en maakt ze verhalen. Als spreker brengt Laila een onafhankelijk en verdiepend geluid, gebaseerd op vele reizen door het hele land en de periodes dat ze in Amerika woont.  Hierbij zit ze niet aan een nieuwsinfuus van het Witte Huis of opdrachtgevers vast maar zoekt juist naar de verhalen achter het nieuws. Ze werkte eerder ruim twaalf jaar als politiek adviseur en campagnestrateeg en voor de Obama campagne in 2012. Laila is gefascineerd door menselijk en maatschappelijk (on)vermogen. Politiek, campagnes en Amerika zijn voor haar de ultieme spiegel van dat (on)vermogen. 

Spreken en optreden in het openbaar leerde Laila al vroeg als clown in het jeugdcircus: ’Ik breng energie, humor en voel publiek goed aan’. Ze kan een inspirerende lezing verzorgen over: 

  • We The People: Amerika op weg naar 2020.  ‘Ons politieke systeem is kapot’, ’de Amerikaanse droom geldt niet meer’ ,’ lobbyisten en het grote geld hebben de macht’; zomaar een greep uit de uitspraken van Trump en andere presidentskandidaten voor 2020.  Maar als de droom en de democratie niet meer werken, wat is dan het nieuwe verhaal van Amerika? Geloven Amerikanen nog in hun land en wat betekent dat eigenlijk voor hen? Laila neemt u mee op een reis door het land door de ogen van de vele Amerikanen die ze sprak en ontmoette en biedt zo een vooruitblik naar de verkiezingen van 2020. 
  • Yes they can: hoe de Amerikanen van campagnevoeren een kunst én een miljardenindustrie maakten.  In dit verhaal neemt ze luisteraars mee door de campagnegeschiedenis van de VS, laat ze zien hoe moderne campagnes gemaakt worden en geeft ze een blik in deze miljardenindustrie waar we normaal gesproken alleen het eindproduct van zien. Ze put hierbij zowel uit recente en historische campagnes als haar eigen ervaring als medewerker van de Obama campagne in 2012 en haar netwerk in de industrie.  
  • Mobilisatie en Activisme. Black Lives Matter, Womens March, March For Our Lives, De Tea Party of het activisme tegen Trump: activisme leeft als nooit tevoren in Amerika. Ook in Europa is actievoeren vrijwel dagelijks voorpaginanieuws. De afgelopen twee jaar deed Laila veel onderzoek naar de organisatievormen en beweegredenen van actievoerders in de VS. In dit verhaal deelt ze die observaties maar vooral de praktische inzichten: hoe mobiliseren de Amerikaanse activisten massa? En hoe binden ze blijvend als die vrijwilligers aan zich? Wat kunnen organisaties hier van leren? Hierbij put ze zowel uit recent onderzoek als uit ervaringen uit de Obama campagne waar ze Field Organizer was. 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Laila Frank boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN