« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Amerikadeskundige

Laila Frank is politicoloog, journalist en Amerikaspecialist. Ze schrijft onder andere voor de Groene Amsterdammer en duidt regelmatig de actualiteit voor media waaronder NOS radio1, Met Het Oog op Morgen, BNR, Bureau Buitenland, Beau en DWDD. Ze woonde en werkte in Philadelphia en Los Angeles en verdeelt haar tijd in het Amerikaanse verkiezingsjaar 2020 tussen Nederland en de VS.

‘Amerika wordt vaak neergezet in clichés en extremen; luid, arrogant of land van de onbegrensde mogelijkheden. Maar Amerika is een land vol tegenstellingen: genereus, liefdevol en kansrijk maar ook hard, rauw en meedogenloos. In mijn werk onderzoek ik die verschillende kanten van de Amerikaanse (politieke) cultuur voorbij de clichés en nieuwskoppen. Van Westkust naar Oostkust, van arm tot rijk, van Republikein tot Democraat.’ 

Frank koos voor de journalistiek na een succesvolle carrière als campagnespecialist en politiek adviseur. Ze werkte aan de eerste deal ter wereld tussen een gemeente (Amsterdam) en Airbnb. Ze ontwikkelde en leidde politieke campagnes, lokaal en nationaal. Ze sloot zich aan bij verschillende campagnes in de VS waaronder de Obamacampagne in 2012. Daar werkte ze een aantal maanden als Field Organizer in Philadelphia. In 2018 stapte ze over naar de journalistiek op zoek naar verdieping en verbreding. Ze koos, in tegenstelling tot de meeste Amerikacorrespondenten, voor de Westkust op zoek naar een ander perspectief op het land. 

Haar reizen zijn haar inspiratie. De ontmoetingen en observaties onderweg brengt ze mee als spreker. Ze legt verbanden tussen kleine ontmoetingen en grote maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen in het land. Hierbij put ze uit haar reizen door het land, haar werk en leven in de VS en haar achtergrond in de politieke wereld. Als clown in het jeugdcircus leerde ze publiek aanvoelen. Als journalist leerde ze verhalen vertellen. Als politiek adviseur leerde ze processen vormgeven. Als spreker en dagvoorzitter combineert ze die kwaliteiten. 

Laila Frank kan lezingen verzorgen over onder andere: 

  •  De verenigde/ verdeelde staten van Amerika
  • De verkiezingen van 2020: four more years?
  • Campagnevoeren in de VS- een kijkje achter de schermen
  • Activisme en mobilisatie

Frank heeft een brede kennis over de Amerikaanse samenleving. Lezingen kunnen in overleg met opdrachtgevers worden samengesteld.

Bekijk ook de aflevering van DWDD waar Frank tafelgast was.

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Laila Frank boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN