« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Genderdiversiteit

Transgenders zijn ook mensen!

Toen in 2011 bleek dat haar oudste kind transgender is, wist Kirsten Visser helemaal niets over genderdiversiteit. De dochter van toen is nu een man geworden. De transitie van haar zoon beschrijft ze als een bijzondere reis die ze nooit had willen missen.

Het aloude gezegde “onbekend maakt onbemind” heeft Kirsten meermalen zelf ervaren in de vorm van ongepaste opmerkingen, uitsluiting en discriminatie. Alle kennis en ervaring die zij nu heeft, gebruikt ze om kennis over transgenderpersonen en de zorg aan hen te verbeteren. In de volledige overtuiging dat daarmee het welzijn van transgender personen zal verbeteren. In het bijzonder die van transgenderkinderen en hun ouders.

In haar lezingen combineert Kirsten haar kennis met persoonlijke verhalen en humor. Een combinatie waarmee ze haar toehoorders weet te raken en inspireren. Ze ziet haar lezingen als een mooie manier om zoveel mogelijk mensen te informeren en op die manier bij te dragen aan acceptatie en betere zorg voor transgender personen.

Kirsten werd geïnterviewd door RTL Nieuws over haar eigen ’onbegrepen rouwproces’ en over de te lange wachtlijsten voor transgenderzorg. In VROUW magazine (Telegraaf) spreekt Kirsten over de transitie van haar zoon en het rouwproces waar ze doorheen ging. Ook deed zij haar verhaal in LINDA.
Ze was te gast bij het NPO 1 radioprogramma Blok&Toine om te spreken over de organisatie van de zorg voor transgender jongeren. Er staan 3.500 jongeren op de wachtlijst dus de wachtlijsten moeten korter! Beluister het fragment hier.
Bij Tijd voor Max sprak Kirsten over de nieuwe transgenderwet welke die avond in de TK besproken werd.

Kirsten Visser kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Achtergrond gendervariatie
  • Transgenderzorg in Nederland en daarbuiten
  • Ouders van een transgender kind
  • Transgender kinderen en onderwijs
  • Rouw bij ouders transgender kind (ambiguous loss of levend verlies)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Kirsten Visser boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN