« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Familierechtfiscalist

Kirsten Kievit is sinds 2012 zelfstandig fiscaal en notarieel jurist. Zij heeft zich gespecialiseerd op de gebieden van scheiden en overlijden. Met name op het gebied van scheiden blijven de fiscale aspecten vaak onderbelicht. Echtscheidingsconvenanten met onbedoelde en ongewenste fiscale gevolgen kunnen achteraf vaak niet meer gecorrigeerd worden. Dat terwijl juist de financiële impact van de fiscale bepalingen groot kan zijn. 

Tel daarbij op dat de zwakste partij, heel rolbevestigend vaak nog de vrouw, met regelmaat wordt geconfronteerd met een fiscaal en/of financieel beter onderlegde partner en er is bijna een garantie voor een onevenwichtige uitkomst. Een partner die door zijn of haar financiële voorsprong makkelijker kan schakelen met de advocaat, de mediator of de betrokken financieel adviseur.

Het oerwoud aan fiscale regels dat van invloed is op de keuzes gemaakt in een echtscheidingsconvenant maakt dat de (onafhankelijke) fiscalist voor de advocaat of de mediator een onmisbare partij is om tot een goed eindresultaat voor zijn of haar cliënt te komen. Diezelfde fiscalist kan tegelijkertijd een rol spelen in het realiseren van een betere (kennis)balans tussen partijen.

Bewustwording van de fiscale aspecten van een echtscheidingsconvenant én van de mogelijke financiële consequenties moet naar een hoger niveau worden getild. Daarnaast moet ingewikkelde materie worden vertaald naar begrijpelijke taal voor alle betrokken partijen. Alleen op deze manier kunnen partijen worden beschermd voor onbedoelde en ongewenste fiscale consequenties.

Kirsten kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Fiscale aspecten bij echtscheiding (én corrigeren financiële/fiscale kennisachterstand zwakste partij)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Kirsten Kievit boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN