« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Politiek en samenleving

Maatschappelijke ontwikkelingen

Keklik Yücel is politicoloog, eigenaar directeur consultancy en trainersbureau, voormalig Tweede Kamerlid (pvda). Ze is gepokt en gemazeld in de ambtenarij, de politiek en maatschappelijke organisaties. Keklik heeft veel ervaring met de media.

Ze is tegenwoordig vooral actief in het hart van het publieke domein in verschillende regio’s tot roerige stadswijken. Voor onder meer docenten en hun directeuren bij beladen onderwijskwesties maar ook voor gemeenten en nationale en stedelijke politiekorpsen voor problemen die hun geloofwaardigheid in de weg staan. Van nabij ziet ze in dorpen en steden en in het onderwijs waar frontliniewerkers en burgers in de samenleving tegenaan kunnen lopen en thema’s die schuren.

Keklik is in de afgelopen jaren vanuit haar eigen bureau met haar programma’s Level Up Kompas - publieke organisaties op niveau, publiek leiderschap op niveau - vooral actief als bestuurder, strateeg, trainer en publicist. 

Wortels
Keklik Yücel is geboren in Turkije en opgegroeid in het authentieke Deventer. Ze kwam op tweejarige leeftijd met haar moeder naar Nederland. Haar vader, schaapsherder in het land van herkomst, werkte in Deventer als gastarbeider in de blikfabriek van Thomassen & Drijver. Aldaar groeide Keklik op in een rauwe, gesegregeerde kansarme volkswijk. Van huis uit kreeg ze de liefdevolle boodschap mee dat zij alle kansen die haar nieuwe vaderland haar wel bood, mocht benutten. Met succes doorliep Keklik opleidingen en later allerlei trainingen, tal van cursussen en masterclasses. Ze rondde haar onderwijstijd af met een – universitaire titel – Master in de Politicologie, afstudeerrichting Bestuurskunde.

Ontwikkeling
Keklik‘A Dutch Dream’ volgde; een indrukwekkende carrière in het publieke domein. Vanuit de Gemeente Deventer groeide Keklik door in de landelijke politiek, waarna ze in 2012 toetrad tot de Tweede Kamer der Staten Generaal. Vanuit deze functie droeg ze ruim vier jaar een brede verantwoordelijkheid voor meerdere portefeuilles, waaronder Integratie en Inburgering, Discriminatie en Emancipatie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid – Arbeid en Zorg, Voor- en naschoolse voorzieningen, Familierecht, Armoede en Schuldhulpverlening. Deze rijke ervaring heeft haar gevormd tot een inspirerende leider, integere strateeg en professionele consultant met hart voor publieke waarden én democratische beginselen, haar instituten en een fingerspitzengefühl voor politieke, bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.

De afgelopen vier jaar heeft Keklik zich toegelegd op publiek leiderschap en het professionaliseren van organisaties in het publieke domein door hen te begeleiden bij thema’s zoals diversiteit, polarisatie én inclusie. Zij staat midden in de samenleving en beweegt zich in roerige stadswijken, regio’s en landelijk en ondersteunt onderwijs in het hele land, gemeenten en grote publieke organisaties zoals de politie. In dit opiniestuk in het Parool pleit ze voor het bieden van perspectief aan jongeren ten tijde van de coronacrisis. 

In het radioprogramma De Nieuws BV spreekt Keklik over de vrijheid van meningsuiting. Lees ook het interview in het Parool, waarin Keklik vertelt over de verdeeldheid van de Turks-Nederlandse gemeenschap. 

Keklik Yücel kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Politiek
  • Maatschappelijke ontwikkelingen

Bekijk hier het optreden van Keklik bij Op1.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Keklik Yücel boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN