• De heroïsche wandel- & klimavonturen die Katja Staartjes met ons deelde spraken aan en grepen de aandacht. De link die ze legde met teams en leiderschap en de lessen daarin maakte haar verhaal compleet en bleef hangen. En daar was het om te doen.
  Marijn Romer - Directeur Stedin Hoogspanning
 • 'Inhoudelijk, deskundig en zeer meeslepend neemt Katja je mee op reis. Je ervaart mee hoe je omgaat met doelen, leiderschap en stressvolle momenten. Katja's wijze van teambuilden is uniek, mede door haar bevlogen benadering'.
  Carina Benninga - directeur Bureau Benninga, voormalig tophockeyer
 • 'Wat een topprestatie! Katja Staartjes sprak op de Telengy Themadag 'De Klik' over ketensamenwerking. Dat was grandioos! Ruim 100 beslissers van gemeenten hebben ademloos zitten luisteren naar het verhaal van Katja. En niet voor niets. Want zij vertelt een heel vloeiend verhaal met prachtige beelden. Ze is in staat om het publiek het idee te geven dat ze zelf voor de uitdaging van het beklimmen van de berg staan. Dit in combinatie met herkenbare metaforen zorgde ervoor dat Katja letterlijk en figuurlijk een topprestatie heeft geleverd'.
  Aafko Bergenhenegouwen - directeur Telengy VROM, Telengy Themadag 'De Klik'

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Bergbeklimmer/teamwork

Expedities zijn metafoor naar het dagelijks leven

Katja Staartjes beklom een aantal bergen hoger dan 8000 meter, waaronder Mount Everest (als eerste Nederlandse vrouw), Manaslu en Gasherbrum 1 (samen met haar man tot nu toe als enige Nederlanders). Ook leidde zij verschillende expedities. Haar laatste project betreft de Great Himalaya Trail, een unieke en extreme tocht van 2000 km door het Himalaya-gebergte van Nepal. De voorbereidingstocht die Katja met haar man in april 2015 maakte om de Gurla Mandhata (7694 m) in West-Tibet te beklimmen, moest ze afbreken, door de zware aardbeving die Nepal trof. Staartjes en haar team bleven ongedeerd.

KatjaStaartjes Alpen AiguilleVerte H0208 600450Tijdens haar lezingen neemt Katja met adembenemende beelden de deelnemers mee naar de hoogste toppen ter wereld en legt ze de link naar vraagstukken als: Wat vraagt leiderschap? Hoe ga je om met veiligheid en risico’s? Wat kun je doen om de samenwerking te bevorderen?  Hoe houd je het met elkaar uit in extreme omstandigheden en stress? Hoe blijf je zelf gemotiveerd? Wat zijn de succesfactoren voor het behalen van het – gezamenlijke - doel? Wat is eigenlijk de betekenis van ethiek en integriteit? Kortom: herkenbare vraagstukken uit het dagelijks leven en werk.

De bergbeklimster is uitstekend in staat de link te maken naar de dagelijkse praktijk in organisaties: zij heeft jarenlange management-ervaring. Katja Staartjes wisselt haar expedities namelijk af met haar werk als interim-manager. Én als inspirerend spreker. Een lezing brengen met impact, dat is haar doel als spreker. Een bijeenkomst die écht raakt en inspireert. Met de interactie die u wenst.

Katja Staartjes schreef drie boeken: Hoog spel, het persoonlijke relaas van de Everest-beklimming en Top-inspiratie, van droom tot succes. In het tweede boek worden zestig thema’s kort en krachtig uitgewerkt in relatie tot het behalen van je persoonlijke of gemeenschappelijke top. 

Lopen over de GrensLopen over de grens, Great Himalaya Trail door Nepal is haar derde boek. Verschenen voorjaar 2014 bij Lecturis. Het is een reisverslag, trekkinggids en fotoboek over de prachtige natuur en de ontmoetingen met de bewoners van Nepal. In vier etappes tussen 2011 en 2013 liep ze samen met haar man Henk Wesselius de tocht van West- naar Oost-Nepal: 2.000 kilometer plus 125 kilometer hoogteverschil in 141 dagen. Een uitbreiding van de Upper Great Himalaya Trail en wereldwijde primeur. Een tocht met gapende gletsjerspleten, kolkende rivieren, en – letterlijk (aldus NRC) – beren op de weg.

Lees ook In Beeld bij ZijSpreekt en het artikel verschenen in het Nederlands Dagblad. Bekijk tevens de beelden in de video. Katja: ’Zonder samenwerking geen top’.

Zij spreekt over:

 • Risico’s nemen
 • Teamgeest & teamwork
 • Samenwerken
 • Vertrouwen
 • Omgaan met tegenslag, stress en je grenzen
 • (Persoonlijk) leiderschap
 • Dromen verwezenlijken

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Katja Staartjes boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN