« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Stemgebruik

Persoonlijk verhaal achter jouw stem

Katinka Reiss is opgeleid als logopedist en werkt al ruim dertig jaar met de stem. Naast de wetenschappelijke en medische kijk op de stem raakte ze geïnteresseerd in het persoonlijke verhaal achter de stem. Waarom praat je zoals je praat en welke invloed heeft je gezin en je jeugd op jouw stem? Ook de innerlijke stem, de stemmen in ons hoofd en de spirituele stem neemt ze mee als ze een workshop of training geeft. Alle stemmen tezamen vormen wie jij bent. Jij bent jouw stem!

Je stem is dus geen vaststaand gegeven maar een spier die te trainen is. Daarbij doet die stemtraining ook iets met jou en zorgt voor persoonlijke en zakelijke groei. Zo heb je de teach-stem, de lieve meisjes-stem of de bitch-stem. Welke stem heb jij en kan je je stem en spreken veranderen en wat doet dat dan voor jou persoonlijk? En welke manier van spreken is slim als je wil dat er beter naar je geluisterd wordt? Deze onderwerpen snijdt ze aan én laat ze jou zelf ervaren.

Als je praat over of voor je bedrijf ben je een spreker. Mensen kunnen afhaken op jouw stem of blijven luisteren. Hoe zorg je voor een groot en enthousiast publiek? Welke kenmerken moet je in huis hebben om een boeiende spreker te zijn? Hoe zorg je dat je verhaal krachtiger wordt met je stem?

Al deze onderwerpen komen aan bod als je Katinka Reiss boekt voor een lezing/workshop. Ze is enthousiast en energiek en tegelijkertijd rustig en bemoedigend om je buiten je comfort zone te laten spreken. Je wordt uitgedaagd om uit te proberen wat je kan veranderen waarbij een gezonde manier van spreken belangrijk is.

Katinka heeft, toen haar dochters de diagnose ADHD kregen, ook de diagnose gekregen en daar vertelt ze open over als het bij de lezing past. Ze spreekt zo nodig ook over de korte maar hevige depressie tgv de overgang, haar astma en hoe ze van hard werken/hoofd naar voelen is gegaan om bewust te blijven van wat ze nodig heeft om gezond en gelukkig te zijn. Leven met meer energie en meer genieten is haar motto.

Luister naar haar podcasts op De Stem Podcast. Je kunt haar horen en zien op haar eigen YouTube-kanaal.

Katinka Reiss kan een lezing verzorgen over:

  • Van praten naar spreken, de zes geheimen die je een sterke spreker maken, voor (aankomende) sprekers, in workshopvorm mogelijk.
  • De kracht van de (innerlijke) stem, in workshopvorm ervaren wat een verandering van je stem met jou doet. Zo leer je authentiek spreken.
  • (Vrouwelijk) leiderschap en je stem, het verschil tussen ‘de mannelijke en vrouwelijke’ manier van spreken. Inclusief zelf ervaren wat de verschillen/overeenkomsten zijn.
  • Meer energie en plezier in je leven, zelfs met ADHD en in de overgang.
  • Haar boek dat in 2023 uitkomt: (werktitel: Spreken met passie zonder stress)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Katinka Reiss boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN