• "Dit is wereldmuziek 2.0: geen geschiedenisles of rigide respect voor hokjes, maar een vrolijke clash van culturen, ideeën en stijlen. Het past perfect bij haar persoonlijkheid. Bruggenbouwer is een te zwak woord, Karsu ziet het water niet eens." 4****
    Het Parool , 10 februari 2017

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Carrièremotivatie

Zingen en inspireren

Karsu is een multi-talent. De Nederlandse muzikante met Turkse roots is niet alleen zangeres en pianiste, maar ook een getalenteerd componiste, arrangeur en tekstschrijver. Karsu reist regelmatig naar Turkije om concerten te geven en is in het land van haar voorouders een bekende en gevestigde jazz-zangeres.

Haar eerste theatertour in 2011-2012 bleek een groot succes: het Amsterdamse Concertgebouw is uitverkocht. In 2012 verschijnt haar debuutalbum Confession. De cd kreeg alom lovende recensies. In hetzelfde jaar komt de documentaire ‘Karsu, I hide a secret’ uit, van Gouden Kalf winnares Mercedes Stalenhoef. Deze wordt tijdens IDFA prime-time vertoond. Wat volgt is de theatertour ‘From New York to Istanbul’ (2014-2015). In dat jaar opent Karsu het Holland Festival 2015 in Koninklijk Carré. Najaar 2015 brengt ze haar tweede studio-album Colors uit, wederom in eigen beheer, waarvan ze op één compositie na, alle nummers zelf schreef. Met Colors toert Karsu langs clubs en theaters in binnen- en buitenland. In de zomer van 2016 sluit ze haar tour af in een uitverkocht Concertgebouw. De waardering van het publiek kwam tot uiting tijdens het Edison Jazz/World Gala in juni 2016, waar ze voor Colors de Edison Jazzism Publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

Momenteel toert Karsu voor het zesde seizoen langs theaters in binnen- en buitenland, samen met drie damesstrijkers in een nieuwe show genaamd ‘Play my Strings’. 

Karsu 1Afgewezen voor het conservatorium, maar op 26 jarige leeftijd een Edison winnen, drie albums in eigen beheer uitbrengen, voor het zesde jaar een theatershow opvoeren en in meer dan twintig landen optreden… Hoe is dit haar gelukt? Karsu kan hier boeiend over vertellen en zingen. Ze is een inspirator voor jong en oud en ze weet  bij menigeen de juiste snaar te raken.

Karsu kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Carrière planning
  • Muziekwereld anno 2017
  • Opgroeien in multiculturele omgeving (diversiteit)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Karsu Dönmez boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN