« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Zelfcompassie

Karin Zwennicker werkt met haar eigen bedrijf als Specialistisch Jeugd- & Gezinscoach en LifeCoach voor werknemers die door life events uit balans zijn geraakt en hierdoor GGZ-diagnoses en/of psychische problemen hebben ontwikkeld . In beide functies ligt de basis van haar werkwijze in het aanleren van zelfcompassie en authenticiteit. Eerder werkte ze ruim tien jaar in het cluster-4 onderwijs als docent en docent-coach. 

Ze is de dochter van een Surinaamse moeder en Afro-Amerikaanse vader. Haar vader heeft ze nooit gekend. Omdat haar moeder de kost moest verdienen heeft Karin tijdelijk in een kindertehuis gezeten, en later in een pleeggezin. Tijdens deze periode is Karin jarenlang misbruikt. Zolang ze zich kan herinneren, wilde Karin altijd aardig gevonden worden en paste zich aan iedereen aan. Hierin is ook een extreme vorm van perfectionisme ontstaan. Zowel naar zichzelf, maar ook naar anderen. 

Het was dan ook een bittere pil qua acceptatie toen bleek dat Karins dochter een laag verstandelijke beperking, PDD-NOS en ADD bleek te hebben. Vooral toen het moment kwam dat haar dochter naar een cluster-4 school moest. Omdat ze zelf nog werkte in het cluster-4 onderwijs vond ze dit eerst onacceptabel, totdat ze zag hoe haar dochter ten positieve veranderde. 

Uiteindelijk kwam Karin op een andere manier zichzelf tegen. Ze kreeg een burn-out en kon niets meer. En tijdens deze periode kreeg ze ook nog eens de diagnoses borderline persoonlijkheidsstoornis, dwangmatigheidsstoornis en PTSS. Ze werd voor drie maanden opgenomen in een psychiatrische kliniek met ernstige depressieve klachten. 

Deze periode was het keerpunt. Ze ontdekte dat ze ondanks alles nog steeds een grote mate van humor en zelfspot had en een enorm doorzettingsvermogen om uit dit dal te komen. Tijdens NLP Practitioner (en daarna de Master) onderzocht ze zelfcompassie, volgens haar nodig om vanuit liefde voor jezelf de regie over je leven (terug) te krijgen.

Als professional èn ervaringsdeskundige deelt ze dit met iedereen. Het is haar missie: het aanleren van zelfcompassie. Met een grote dosis humor en zelfspot. Ze is ervan overtuigd dat iedereen van waarde is, kwaliteiten en talenten heeft, en dat iedereen dit kan ontdekken en delen door: het bezitten van zelfcompassie. Dan kom je thuis bij jezelf. 

Karin kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Moeder met GGZ-diagnoses met kind met GGZ-diagnoses
  • Ervaring seksueel misbruik
  • Zelfcompassie en Authenticiteit
  • Burn-out in combinatie met GGZ-diagnoses en opname psychiatrische kliniek
  • Cluster-4 onderwijs, als professional en moeder. 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Karin Zwennicker boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN