« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dementie

Een andere kijk op dementie

Karin Willemsen werkt al 25 jaar in de ouderenzorg in verschillende functies. Fysiotherapeut, kwaliteitsdeskundige, intervisor, coach, manager en nu als trainer en adviseur. Zij voelde zich vanaf de kennismaking extra betrokken bij mensen met dementie.

In 2010 kreeg zij zelf geheugenklachten, viel een jaar uit in werk en werd uiteindelijk verdacht van een vroegtijdige dementie. Zij werd onderzocht in het Alzheimercentrum. De oorzaak van haar klachten bleek oplosbaar. Ze herstelde en voelt zich nu rijk met de ervaring van binnenuit. Ze kan vertellen hoe het is om te leven met een fors geheugenverlies, oriëntatie problemen, mensen niet meer te herkennen, de aandacht niet meer kunnen verdelen. Hoe de omgeving haar kon maken (ruimte geven) en breken (overnemen, invullen).
Deze ervaring gaf haar de mogelijkheid een andere kijk op dementie te ontwikkelen. Zij wil graag haar ervaring delen om mensen met dementie een stem te geven.

Lees hier haar InBeeld-verhaal waarin ze vertelt over beter begrip en contact tussen mensen met dementie en hun omgeving.

In november 2020 verscheen haar eerste boek Ontwarren - Heb ik dementie? waarin ze haar ervaringen met geheugenverlies beschrijft. 

Karin Willemsen kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Verlies van cognitie en zingeving.
  • Dementie en nieuwe wegen.
  • In contact met de mens met dementie.
  • Maatschappelijke kijk op dementie onder de loep.
  • De mens met dementie: weten wij wat we zien?
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Karin Willemsen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN