« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dichter, inclusie, diversiteit

Dichterlijke wrap-up ter afsluiting event

Karin Lachmising is een geëngageerd Surinaams - Nederlandse schrijfster van gedichten, theaterteksten, essays en columns. Zij geeft een stem aan maatschappelijke onderwerpen en sociale verhoudingen, waarbij ze het belangrijk vindt dat we inzicht verkrijgen in diversiteit en inclusie en ons daarvoor inzetten.

Karin weet een brug te slaan tussen zeer diverse groepen mensen. Ze is zeer goed in de inter-persoonlijke communicatie en heeft een goed inlevingsvermogen. Met haar prettige stem brent ze mensen bij elkaar. Ze is ook in te zetten voor een afsluitende performance: op maat gemaakte wrap-up in dichterlijke tekst, die de stemmen laat horen van alle voorgaande sprekers.

Geboren in Nederland, emigreerde zij met haar ouders naar Suriname in 1976. In 1983 kwam ze voor studie terug naar Nederland om zich vervolgens vanaf 1997 tot 2018 in te zetten voor duurzame ontwikkeling, inclusie en programma’s voor literatuur, kunst en cultuur in Suriname. Ze was ruim twaalf jaar actief voor natuurbescherming waarbij ze participatie processen faciliteerde met onder andere Inheemsen en marrongemeenschappen in het binnenland van Suriname. 

In 2012 studeerde ze als eerste af van de schrijversvakschool Paramaribo en debuteerde bij Uitgeverij In de Knipscheer met de bundel Nergens groeit een boom die haar aarde niet vindt. Daaropvolgend bracht ze haar eerste geëngageerde toneeltekst uit Ademhalen over de moed van vrouwen in een benauwende omgeving. Haar derde werk, verscheen in december 2018, de dichtbundel Zeven rivieren ver. Nog meer dan haar eerdere werk zien we in deze bundel zeer geëngageerde poëzie over universele thema’s getuige onder andere de gedichten met als titel Vluchteling en De laatste beslissing. Haar passie ligt in de waardering van de taal als communicatie middel omdat ze zich juist beweegt in de ruimte waar het niet altijd makkelijk is de woorden,of de juiste woorden te vinden. Door haar gevoel en inlevingsvermogen en haar scherpte voor menselijke emoties en sociale verhoudingen weet ze hieraan stem te geven.

Karin kan een lezing verzorgen over:

  • Women Empowerment
  • Communicatie: Diversiteit, beeldvorming en inclusie
  • Creatief schrijven
  • "Framing" van de Caribische stem in de Nederlandse literatuur
  • Dichterlijke wrap-up als afsluiting van een event
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Karin Lachmising boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN