« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Engagement

Duurzaamheid, sociaal ondernemen en community arts

Karin Bruers staat bekend om een groot maatschappelijk engagement in haar optredens. Niet alleen wordt zij frequent geboekt als dagvoorzitter en presentator, maar ze blinkt vooral uit door haar humorvolle lezingen. Haar werk is nimmer strijdig met haar denkbeelden. Weldoordachte standpunten steekt ze niet onder stoelen of banken. Haar uitingen zijn scherp en eenduidig. Met een goed analytisch vermogen weet ze telkens het juiste evenwicht te vinden tussen ernst en humor, waardoor haar presentaties nimmer saai zijn zonder dat de lach afbreuk doet aan de ernst van het thema.

Na haar studie heeft ze tien jaar gereisd en gewerkt over de hele wereld. Terug in Nederland is ze haar eigen creatieve bedrijf begonnen van waaruit ze schrijft voor televisie, theater en acts voor grote evenementen. Ze is lid van de Comedytrain , speelde op de Parade, werd wereldberoemd in Brabant met ’t Bèngske, speelde en schreef voor diverse tv programma’s, maakt documentaires en podcasts. Sinds 2004 staat ze in het theater met cabaretvoorstellingen.

Vastgoed
Naast het bouwen van haar eigen huis, heeft ze de oudste textielfabriek van Tilburg, het Duvelhok, tot een van de duurzaamste rijksmonumenten van Nederland gemaakt. Op dit moment is Karin bezig met het bouwproject Hotel Bent, een vegan boutique hotel met brasserie in de bossen van Oisterwijk.

Social Sofa
Karin is de founder en designer van Social Sofa; een van de grootste community art projects van Europa. De gemozaïekte kleurrijke openbare bankjes zijn zeer herkenbaar. Een deel wordt gemaakt in het atelier van Social Sofa, het merendeel van de sofa’s wordt gemozaïekt door wijkbewoners, medewerkers, vrijwilligers en families. Er staan inmiddels meer dan 2.000 sofa’s in binnen- en buitenland van Zoetermeer, Groningen tot en met Zwitserland en Irak. Het heeft Karin zelfs gebracht tot de regeringstafel in Kabul. Ze heeft een Tedx Talk over Social Sofa gehouden in Maastricht. Haar lezingen zijn inspirerend en humorvol, ze stimuleren de moed en daadkracht van het publiek. Bekijk hier haar TEDx-talk:

Schrijfster
Ze schrijft columns, musicals, schreef de romans ’Brigadieroversteekmoeder’, ’Het zal je moeder maar wezen’ en ze is momenteel bezig met haar derde roman ’Aan de hoogste boom’. Haar boek over Social Sofa ligt bij de drukker.

Bij Karin heeft de dag geen 24 uur, maar 36 uur.

Karin kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • (Sociaal) ondernemen / Social Sofa: sociale cohesie vs eenzaamheid
  • Bouwen, Duurzame rijksmonumentenbouw
  • Vrouwenempowerment
  • 10 principes van ondernemen
  • Netwerken en creativiteit
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Karin Bruers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN