« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Natuur

Ecologische kennis delen

Enthousiasme en gedrevenheid is wat Karin Albers uitstraalt. Ze is communicatief krachtig en sterk. Dat zij ondertussen ook een vakkundig ecoloog is, wordt pas in tweede instantie duidelijk. Een goed verhaal over natuur, biodiversiteit of een ecologisch onderwerp voor een breed publiek maakt ze aantrekkelijk en interessant en zal voor veel mensen een echte eyeopener zijn.  

Binnen de ecologenwereld is Karin een bekende. In 1996 is ze direct na haar studie gestart als ondernemer en heeft haar bedrijf uit laten groeien tot een begrip. Het team van zo’n tien personen managen heeft ze succesvol gecombineerd met een veelheid aan onderzoeks- en adviesopdrachten. Een brede kennis en ervaring van landschapsecologie, flora, fauna, inrichting en beheer zijn het gevolg. Ze was helemaal in haar element op het zelf opgezette symposium voor vakmensen ‘Ecologie en de praktijk’. Daar waren al snel jaarlijks ruim 300 mensen bijeen in het Evoluon in Eindhoven. Spreken is haar tweede natuur.

In 2018 was ze toe aan een nieuwe uitdaging. De ambitie om ecologische kennis te delen heeft ze verder vormgegeven met het organiseren en geven van ecologische cursussen voor vakmensen. Het brede publiek bereiken is de volgende logische stap. 

Vraag deze ecoloog als spreker voor natuurgerichte onderwerpen of schakel haar in als dagvoorzitter bij inhoudelijke bijeenkomsten over ‘duurzaamheid’ of ‘biodiversiteit’. Ingewikkelde onderwerpen worden duidelijk, aantrekkelijk en enthousiast neergezet. Zo kan Karin heel goed de huidige stikstofproblematiek toelichten, ook vanuit de kant van de natuur gezien. Discussies over groene onderwerpen worden geleid met kennis van zaken en sterke stellingen.

Lees het InBeeld verhaal van Karin. 

Karin Albers kan optreden als dagvoorzitter of kan een lezing verzorgen over de onderwerpen:

  • Natuur
  • Ecologie
  • Biodiversiteit
  • Stikstofproblematiek
  • Groenbeheer
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Karin Albers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN