« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Uitdagende blikopener

Spelen met de relatie

Niets is meer zeker na een ontmoeting met Karen Walthuis. De meest hardnekkige overtuigingen gaan wankelen. Er ontstaat ruimte.

Al in de kinderwagen zat Karen mensen te observeren en te analyseren. Ze probeerde de mens en het leven te doorgronden. En dat doet ze nog steeds, nu als filosofische psycholoog en als inspirator en  begeleider van mensen en organisaties in ontwikkeling.

Ze ontwikkelde haar eigen vrije en provocatieve stijl. Mede dankzij haar wetenschappelijke onderzoek werd ze expert in het relationele aspect van mensen begeleiden. In het contact gebeurt het, leest u ook in haar eerste boek: Wisselende contacten, de ontmaskering van de coachingsrelatie. Karen inspireert en leert (bege)leiders om te ‘spelen’ met de relatie, want dat maakt het veranderingsproces zoveel leuker en effectiever!

Haar tweede boek is een zelfhulpboek, dat de lezer geen enkele hulp biedt: Leven met de handrem eraf – coach jezelf door iedere crisis. Het leven is nou eenmaal een hoop gedoe en daar kun je dan maar beter iets zinvols van maken. En een beetje lol in krijgen. In haar laatste boek Hoe word ik echt rijk? – een frisse kijk op ons moderne bestaan bespreekt ze de tien collectieve illusies van onze westerse maatschappij. Al die ideeën waarvan je denkt: zo is dat gewoon. Dat ziet Karen dan weer net anders. Ze reikt heus geen nieuwe waarheden aan, maar nodigt continu uit tot (zelf)onderzoek. Want daar word je duurzaam gelukkiger van. En je omgeving ook. Weet ze uit eigen ervaring.

Met luchtige diepgang, humor, (zelf)relativering, expressiviteit en kwetsbaarheid neemt ze de ander mee in haar wereld. Haar persoonlijke verhalen, doorleefde kennis en zo nu en dan een prikkelende vraag, zetten aan tot nadenken over alles wat zo vanzelfsprekend leek. Na de aanvankelijke chaos, komt de frisse blik vanzelf en openen de harten en geesten zich een beetje verder. En dan wordt alles mogelijk.

Dus wanneer je een comfortabele spreker zoekt, die de toehoorder bevestigt in zijn veilige overtuigingen, zoek dan vooral nog even verder.

Karen Walthuis kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Persoonlijk contact als succesfactor bij (bege)leiden
  • Provocatief Coachen
  • De tien illusies van onze huidige maatschappij& hun alternatief
  • Spiritueel leiderschap als K.P.I.
  • Het rendement van radicale openheid van geest en hart

Bekijk ook Karen’s Tedtalk over hoe we van polarisatie en radicalisering naar echt contact gaan:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Karen Walthuis boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN