« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dierenwelzijn

Voor een diervriendelijke(re) leefstijl

Een wereld zonder dierenleed, dat is voor deze bevlogen dierenbeschermer geen wens, maar haar levensdoel. Ondanks dagelijkse bedreigingen zet Karen Soeters zich dag en nacht onvermoeibaar in als correspondent voor dieren. Ze doet onderzoek naar misstanden, maakt documentaires en verschijnt vaak in de landelijke media als woordvoerder over dierenwelzijnskwesties.

Karen Soeters is directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF), het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren en is tevens oprichter van zowel AnimalsToday.nl als van House of Animals

Al sinds ze het zich kan herinneren strijdt Karen tegen elke vorm van dierenleed. Tijdens haar studie communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam realiseerde ze zich dat er structurele aandacht voor dieren in de media ontbrak. Pas als men weet heeft wat er gaande is in de wereld van dieren kunnen we iets ondernemen om hun situatie te verbeteren. Daarom richtte Karen AnimalsToday.nl op dat met 1 miljoen bezoekers is uitgegroeid tot de grootse dierennieuwssite van Nederland.

In de afgelopen vijftien jaar heeft ze wereldwijd onvoorstelbaar veel dierenleed gezien. Begin dit jaar was daar ineens de druppel. Ze besloot om na 19 jaar, van de een op andere dag, haar baan als docent mediapsychologie en media-ethiek aan de Hogeschool van Amsterdam  op te geven en zich volledig in te zetten in de strijd tegen dierenleed.

Het meeste dierenleed vindt plaats achter gesloten deur. Daardoor is het vaak heel moeilijk om te weten of er geen dierenleed schuilt achter die leuke donzen jas, dat haarproduct, of achter die schattige puppy die je zojuist hebt gekocht. Door het maken van kleine aanpassingen in onze leefstijl kunnen we veel onnodig dierenleed besparen. Maar hoe dan? Karen verrast en geeft uw publiek op speelse en inspirerende wijze praktisch inzicht voor een diervriendelijke(re) leefstijl.

Karen was projectleider van de klimaatfilm ‘Meat the Truth‘ en verantwoordelijk voor daaropvolgende documentaires ‘Sea the Truth‘, ‘De Haas in de Marathon‘, ‘One Single Planet‘ en ‘Powerplant’. Tevens is ze sinds 2019 lid van de Raad van Toezicht van Sea Shepherd en was ze interim directeur van Bont voor Dieren. 

Karen kan een lezing verzorgen over:

  • Verdierzaam je leefstijl
  • Niet alleen duurzaam, maar ook dierzaam ondernemen
  • Planeet aarde 2.0: Een wereld zonder dierenleed, utopia of realiteit?
  • Samenleven mensen en dieren (mens/ dier conflicten)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Karen Soeters boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN