« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Cultuurverandering

Karen Reichert is deskundige op het terrein van cultuurverandering, leiderschap, communicatie en klantgerichtheid. Vanuit de visie ‘Waarderen wat er is, ontdekken wat er kan’ bouwt ze voort op successen en gaat ze via een integrale aanpak op zoek naar het veranderpotentieel in mens en organisatie. Ze traint, coacht en adviseert organisaties om het beste uit hun medewerkers te halen, om daarmee tot optimale motivatie en excellente prestaties te komen. Ze begeleidt leiders in de transformatie van hun rol, waarbij coachen, loslaten, vertrouwen en talentontwikkeling sleutelbegrippen zijn. Als coach stimuleert en inspireert ze mensen om belemmeringen om te zetten in kansen en een breder perspectief te ontwikkelen. Daarnaast is ze een succesvol spreker op congressen en seminars.

Karen startte haar carrière in het onderwijs waar ze partieel leerplichtige leerlingen begeleidde naar werk of een opleiding. Daarna werkte ze tien jaar als Hoofd Opleidingen bij de Efteling. Daar ontwikkelde ze een klantgerichte cultuur die zowel nationaal als internationaal bekendheid kreeg. In 1997 startte ze op basis van deze opgedane expertise haar eigen trainingsbureau.

In 2016 publiceerde ze haar eerste boek Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad, de snelste weg naar cultuurveranderingEen inspirerend boekje over het ontdekken, begrijpen, ontwikkelen en inzetten van olifantenpaadjes bij gewenste cultuurveranderingen. Een jaar later verscheen haar boek Succesvolle cultuurverandering: waarderen wat er is, ontdekken wat er kan. In dit boek beschrijft ze aan de hand van tien bouwstenen hoe een cultuurverandering snel en succesvol tot stand komt. Daarbij kent ze grote waarde toe aan de onderstroom in een verandertraject.

Lees ook haar InBeeld verhaal over het doorbreken van bestaande denk- en gedragspatronen.

Toehoorders omschrijven haar lezingen als: “Helder verhaal, goed gepresenteerd, boeiend.” “Erg inspirerend. Goed te volgen en praktisch inzetbaar te maken.” “Concreet, duidelijk en erg vriendelijk.” “Ik vond dat Karen erg leuk en vlot kon vertellen. Kwam met goede voorbeelden.”

Karen kan een lezing verzorgen over:

  • Bouwstenen voor snelle en succesvolle cultuurverandering
  • Het gebruik van olifantenpaadjes als de snelste weg naar cultuurverandering
  • Leiderschap: leiderschap op afstand / leiderschap bij het herstel van verwaarloosde organisaties/ wat leren we t.a.v. leiderschap van het dierenrijk?
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Karen Reichert boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN