• We hebben genoten van de viering van ons 15-jarig bestaan in ons nieuwe pand aan het Lange Voorhout 1, waar Helene KrŲller MŁller haar eerste kunstgalerie had. We waren blij met de mooie performance, die Julika Marijn gaf. Haar optreden paste zeer goed in het geslaagde feest.
    Marianne Dijkmans - directeur SPITZ (congres en event)

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Dagvoorzitter en stemgever

Levenskunst en de kracht van de adem

De carrière van Julika Marijn is veelzijdig. Ze werkt als actrice, theatermaakster, presentatrice, voice-over, schrijfster, zangeres, sprekerscoach en trainster.

Na haar studie aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, schrijft, speelt en produceert Julika haar eigen theaterproducties. Ze debuteerde met haar zelfgeschreven solovoorstelling ’In duizend zoete armen’, geïnspireerd op de oorlogsdagboeken van Etty Hillesum. Daarna volgde meer projecten rond Etty Hillesum: ze schreef het boek ’Altijd Etty’ (uitgeverij Ten Have) over Etty als blijvende inspiratiebron. Julika speelde Etty Hillesum bij het Nederlands Kamerkoor en in ’Die Weise von Liebe und Tod’ in samenwerking met mezzo-sopraan Christianne Stotijn. Ook speelde Julika o.a. in ’Napoleon op Sint-Helena’ naast Huub Stapel en toerde ze met ’De Vagina Monologen.

Seizoen 2017-2018 treedt ze op met Uit Verdriet Geboren. Hierin duikt ze op speelse en brutale wijze in het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller (1869-1939). Een power vrouw avant la lettre die haar bijzondere collectie bijeenbracht in het Kröller-Müller Museum op de Veluwe.
Julika schetst al spelend en zingend haar portret en houdt ook haar eigen levensvragen tegen het licht.

Presentatrice is Julika zowel op televisie als voor publiek; ze presenteerde o.a. bij Omroep Gelderland ’Walhalla’, een tv- en radioprogramma over spiritualiteit en zingeving. Ook presenteerde ze twee online e-courses van Happinez Magazine over Mindfulness en Out of box leven. Bij Kindernet had ze een dagelijkse kleuterprogramma ’Kinno en Julika’. Ze presenteerde de internationale inburgeringfilm in opdracht van het Ministerie van Justitie ’Naar Nederland’ en de culturele items bij de Amsterdamse stadszender AT5.

Julika presenteert ook evenementen zoals o.a. op het Happinez Festival, Zin in Werk, Capella Amsterdam, NK Burlen, TEDx Utrecht en Amref Flying doctors. Voor Amref Flying Doctors publiceerde ze recentelijk African Sisters (uitgeverij Nieuw Amsterdam) over Amref’s projecten in Ethiopië. Ze interviewde hier diverse vrouwen over besnijdenis.

Daarnaast geeft Julika les. Ze werkt als sprekerscoach en geeft de ’Art of Living’ training; een internationaal erkend trainingsprogramma rond de adem en bewustwording. Lees ook In Beeld. Haar verhaal over de kracht van de adem.

Julika noemt zichzelf een ’stemgever’, ze raakt geïnspireerd als ze een verhaal of een tekst tot leven mag brengen. Voor een zaal vol mensen, voor de camera of van achter de microfoon in een studio. Haar instrument is verbonden aan haar hart en ziel. Ze geeft sprekend of zingend - stem aan personages op het toneel. Als ze presenteert geeft ze stem aan wat er op dat moment vertelt, geleerd of (mede)gedeeld moet worden. Oude wijsheid komt tot leven als ze de Art of Living training doorgeeft. 

Julika treedt op als dagvoorzitter en geeft lezingen over:

• Het leven van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller
• De levenskunst van Etty Hillesum en haar boek: ’Altijd Etty’
• Levenskunst en de kracht van de adem

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Julika Marijn boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN