« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Non-verbale communicatie

Het fysieke gedrag in organisaties

Juditha Melssen combineert als verander en organisatiekundige twee werelden: de organisatiesociologie en de theaterwereld. Zij beweegt zich makkelijk van de ene naar de andere wereld. Haar visie, concepten en werkwijzen zijn origineel en verrassend. Met als expertise het nonverbale gedrag: het fysieke gedrag in organisaties.

Met deze gedragsexpertise weet zij mensen mentaal en fysiek in beweging te krijgen met of zonder woorden. Wat haar fascineert is dat organisaties bewuster worden van wat er niet besproken wordt, wat wezenlijk is, wat mensen drijft.

Het innemen van posities innemen, het stellen van spelregels en een groot deel van de mechanismen in communicatie, worden non verbaal bepaald en beïnvloeden sterk onbewust. Veelal bepalen onze (nonverbale) gedragingen invloed, status, veiligheid, creativiteit, verantwoordelijkheid en initiatief. Gedragsexpertise over deze onbesproken patronen en processen genereert tijd, creativiteit en winst voor snel veranderende organisaties.

Juditha Melssen interacteert graag en direct met het publiek, ze is verrassend en scherp. Zij confronteert en creëert direct een setting waardoor de deelnemers effecten van het non-verbale gedrag ervaren en hoe dit werkt in organisaties . Hoe komt je fysieke aanwezigheid over op anderen en wat is hun reactie. Wat maken anderen uit jouw gedrag op? Signaleer jij waar je uit je rol valt? Hoe werken deze nonverbale beïnvloedingsprocessen in teams en organisaties?

Juditha werkt samen met andere partners, is veranderkundige/ trainer /moderator en zet diversiteitsprogramma’s op om vrouwelijk talent in het hoger management te krijgen.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Juditha Melssen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN