« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Landbouw

Ontwikkelingen in de landbouw

Judith de Vor is een bevlogen boerin met hart en passie voor de agrarische sector. Op een inspirerende en enthousiaste manier kan ze vertellen over de mooie en uitdagende kanten van het moderne boerenbestaan. Vijftien jaar geleden verhuisde ze van de stad naar het platteland en werd ze boerin in het Groene Hart. Een zoektocht naar haar rol als vrouw op de boerderij volgde. 
Overtuigd van de noodzaak om meer te laten zien en vertellen hoe ons eten wordt gemaakt en wat er allemaal moet gebeuren voordat het op bord ligt, startte ze het initiatief voor een beleef-en educatieboerderij. De boer en boerin hebben een belangrijke rol in de samenleving en daar vertelt Judith graag over.

Vanuit haar ervaringen en passie zorgt ze, naast het dagelijks werk op de boerderij, nu vooral voor verbinding met anderen. Van schoolklassen, gezinnen, beleidsmedewerkers en politici, veel mensen bezoeken nu de boerderij. Ze vertelt hierbij graag hoe het dagelijks leven eruit ziet op de boerderij en wat ze doet om op een natuurvriendelijke manier goed voedsel te maken. Moeilijke onderwerpen en vragen gaat ze hierbij niet uit de weg en Judith luistert goed naar de zorgen die leven.

Toekomstige uitdagingen, ontwikkelingen en landbouwbeleid beïnvloeden veelal de keuzes die ze als boerin kan maken voor haar boerderij. Dat laat ze graag zien met aansprekende voorbeelden maar prikkelt en daagt aanwezigen ook graag uit om mee, breder of misschien wel anders te denken. Zelf neemt ze ook graag een kijkje buiten haar eigen boerderij, ze bezoekt veel andere landen om daar met boeren, boerinnen maar ook bestuurders en politici te praten en de agrarische sector en landbouwbeleid te bestuderen. Ze is een graag geziene gast en spreker op allerlei bijeenkomsten, zowel in Nederland als ook in het buitenland.

Naast haar studies economie en een agrarisch MBA studeerde Judith de Vor ook Bestuurskunde. Ze is eerder vijftien jaar strategisch adviseur geweest bij een grote overheidsorganisatie, was van 2010 tot 2022 politiek actief en is nu betrokken in een aantal besturen van agrarische organisaties. Met haar brede interesses, achtergrond en ervaring neemt ze je mee in de leefwerelden van boeren, burgers én bestuurders. Ze daagt graag uit om breder te denken en te kijken. Net zoals ze zelf graag doet.

Judith kan een lezing verzorgen over:

  • Rol van de boer en boerin in de samenleving
  • Agrarisch en vrouwelijk ondernemerschap
  • Landbouwbeleid; Nederlands, Europees en internationaal
  • Ontwikkelingen in de tuin- en landbouw
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Judith de Vor boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN