« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Midden-Oosten

Verhalen over het Midden-Oosten

Judit Neurink is journalist en auteur. Na jaren als Midden-Oostenredacteur voor Trouw woonde ze van 2008 tot 2019 in de Koerdische Regio van Irak, waar ze een mediacentrum opzette (en vijf jaar leidde) om Iraakse journalisten te trainen. De laatste jaren was ze daar als correspondent actief voor onder andere Trouw, De Standaard, Vrij Nederland, NOS, VRT en internationale media.
Momenteel bericht ze nog over Irak vanuit Athene.

Ze schreef negen boeken, die alle een relatie hebben met het Midden-Oosten, waaronder drie over de islamitische terreurgroep ISIS. Ze verdiepte zich in het verloren Joodse verleden van Irak voor haar roman De Joodse Bruid. Begin 2020 verscheen haar boek over haar vijftien jaar in Irak: Geweld is nooit ver weg. Haar jongste boek is een roman over het leven in het Kalifaat van ISIS: The Good Terrorist. De meeste van haar boeken zijn vertaald in het Engels, een aantal ook in het Koerdisch, Arabisch en Farsi.

Lees hier ook haar InBeeld verhaal.

Judit Neurink heeft interessante verhalen te vertellen over het Midden-Oosten en verzorgt daarom graag een lezing (in het Nederlands of Engels) over o.a. de volgende onderwerpen:

  •     Radicalisering
  •     Opkomst en neergang van ISIS
  •     Hoe de Joden Irak verlieten
  •     Democratie in de praktijk in Irak
  •     Koerden, yezidi’s en genocide

Profielfoto: Rob Huibers

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Judit Neurink boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN