« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Inspirator

Als je doof én blind wordt, wat kun je dan nog?

Joyce de Ruiter werd op haar 16e verteld dat zij niet van waarde zou zijn in deze maatschappij, door een arts nota bene. Zij had op dat moment een keuze: wegzakken in een slachtofferrol of kijken naar de mogelijkheden en daar het maximale uithalen. En dat bleek en blijkt verrassend meer dan je zelf ook maar in de verste verte voor mogelijk houdt.

Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad, zowel in ons werk als in ons privéleven. Hoe wendbaar ben jij? Kies je ervoor om je te laten leiden door angst? Wacht je tot de noodzaak voor jou beslist? Of neem je zelf het initiatief en de leiding over jouw eigen toekomst?

Doordat Joyce steeds weer een stukje van haar gehoor en zicht verliest leeft ze in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om? Na een carrière in de HR, communicatie en eventmanagement is ze volledig arbeidsongeschikt verklaard. Nu is ze spreker, inspirator en ondernemer. In haar leven staan incasseren, accepteren en mogelijkheden blijven zien centraal. In haar lezing deelt Joyce haar levenslessen die zij uit dit proces heeft gehaald.

Elk bedrijf is anders en doorloopt daarmee ook zijn eigen veranderproces. Doordat ze zich vooraf in haar publiek verdiept, is ieder verhaal maatwerk, passend bij de actuele of gewenste verandering door de opdrachtgever. Joyce combineert haar aangrijpende levensverhaal met diverse trends en wetenschappelijke theorieën. Haar lezing kan optioneel worden aangevuld met een workshopelement, ongeacht de grootte van het publiek. Ze geeft haar publiek een persoonlijk inzicht mee die men direct en eenvoudig in de praktijk kan toepassen.

Joyce was o.a. te zien op tv als tafelgast van Humberto Tan bij RTL Late Night en in het programma OverWinnaars van Arie Boomsma. Het verhaal van Joyce is dusdanig confronterend, persoonlijk en impactvol dat iedereen vanaf de eerste seconde is geboeid en geraakt. Zo heeft zij al inspirerende sessies verzorgd voor o.a. KPMG, Jaarbeurs, UWV, BDO, Aegon, Rabobank en Port of Rotterdam.

In juni 2020 verscheen Niet horen, niet zien, niet zwijgen. Hierin deelt ze haar ervaringsverhaal om anderen te inspireren en beter te leren omgaan met veranderingen. (uitgave: Growing Stories).
Bekijk haar optreden in de talkshow M. En lees haar verhaal ook in het AD. In de Margriet verscheen een artikel waarin zowel zij als haar moeder wordt geïnterviewd. 

Lees ook haar InBeeld verhaal.

Onderwerpen waar Joyce de Ruiter over spreekt:

  • Verandering
  • Wendbaarheid
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Authenticiteit
  • Leiderschap
  • Samenwerken

Bekijk hier de podcast Held in Eigen verhaal, waar Joyce haar verhaal doet. 

Voor de serie Nieuwe Leiders ging Roek Lips in gesprek met Joyce over wendbaarheid. 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Joyce de Ruiter boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN