« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Inspirator

Als je doof én blind wordt, wat kun je dan nog?

We hebben allemaal te maken met veranderingen in ons leven. Bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, je baan, je gezondheid. Of in je werk; een reorganisatie, verandering van de strategie of de verschuiving naar online. Dit kan gevoelens oproepen van frustratie, angst, weerstand.

Op haar zestiende kreeg Joyce een diagnose die haar toekomstperspectief ingrijpend veranderde: “je wordt doof én blind”. Langzaam verliest ze haar twee zintuigen waarmee ze communiceert en zelfstandig kan functioneren. Ze leeft in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om? Ondanks alles ziet Joyce de wereld positief, want zoals zij zelf zegt: “Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben én ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden.”

Als spreker is Joyce een autoriteit op het gebied van wendbaarheid en veerkracht in tijden van verandering. Ze deelt haar prachtige levensverhaal met haar beste persoonlijke inzichten gecombineerd met de psychologie van veranderen. Zo houdt zij live, online of tijdens webinars op verrassende wijze én met een vleugje humor wekelijks honderden professionals, managers, ondernemers en hun medewerkers dezelfde spiegel voor: onderuit of vooruit?

Haar toehoorders ontdekken dat iedere verandering de voedingsbodem en katalysator kan zijn voor toekomstige kansen en successen.

De angst en weerstand voor verandering wordt omgezet in een wendbare mindset om de leider te worden van iedere verandering, persoonlijk én zakelijk.
Joyce is naast spreker ook auteur van o.a. Niet horen Niet zien Niet zwijgen. Een prachtig autobiografisch verhaal over levenshaast, de zoektocht naar dealen met het continue veranderproces en de groeiende overtuiging dat ze de wereld iets te vertellen heeft. Want dat ze straks niet meer kan horen of zien, hoeft niet te betekenen dat ze ook zal zwijgen.

Je kunt niet het slachtoffer zijn van de verandering, alleen van jouw houding.

Bekijk haar optreden in de talkshow M. En lees haar verhaal ook in het AD. In de Margriet verscheen een artikel waarin zowel zij als haar moeder wordt geïnterviewd. 

Lees ook haar InBeeld verhaal.

Niet eerder in mijn ruim 30 jaar bedrijfservaring zo’n indrukwekkende en relevante presentatie gehoord of gezien. Weet zeker dat niemand van de aanwezigen dit verhaal zal vergeten en ben er van overtuigd dat zowel ons bedrijf als iedere toehoorder hier iets goeds mee kan doen in de toekomst. 
Mark de Witte – CEO | De Kuyper

Met haar persoonlijke en professionele aanpak, hét voorbeeld van wendbaarheid en weerbaarheid. Een bron van inspiratie voor managers en medewerkers in een veranderende wereld!
Astrid Jonker – Director Human Resources | Port of Rotterdam

Op het laatste moment moest onze bijeenkomst, vanwege de Coronamaatregelen, digitaal. Zonder problemen pakte Joyce dit op. Zeer professionele en inspirerende presentatie vanuit haar eigen studio. Mooie aanknopingspunten als je te maken krijgt met verandering en zo toepasbaar in dit Covid-tijdperk. Wat een sterke vrouw. Chapeau en zeker een aanrader. Simone Boogaard - Directeur MET | Gemeente Amsterdam

Onderwerpen waar Joyce de Ruiter over spreekt:

  • Verandering
  • Wendbaarheid
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Authenticiteit
  • Leiderschap
  • Samenwerken

Bekijk onderstaande video voor een impressie van een lezing van Joyce.

Bekijk hier de podcast Held in Eigen verhaal, waar Joyce haar verhaal doet. 

Voor de serie Nieuwe Leiders ging Roek Lips in gesprek met Joyce over wendbaarheid. 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Joyce de Ruiter boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN