« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Anderswerkend lijf

Van onmacht naar kracht

Joy Moonen is Anderswerkend lijf expert die twintig jaar geleden begon met het geven van lezingen. Haar verhaal laat zien dat mensen veel meer kunnen wanneer zij als volwaardig mens worden gefaciliteerd om hun leven op te bouwen. Nu adviseert en werkt ze in organisaties om met elkaar bij te dragen aan het realiseren van een inclusiviteit.
Ze is een influencer voor mensen met een anderswerkend lichaam, maar zeker ook voor mensen die zichtbaar niets mankeren. Ze durft te zeggen wat andere mensen denken. En dat allemaal met een gezonde dosis zelfspot.

Joy kwam zwaar spastisch ter wereld. Medici waren ervan overtuigd dat zij nooit een volwaardig leven zou kunnen leiden. Joy heeft echter het tegendeel bewezen. Met vallen en opstaan ontdekte zij de motiverende kracht van haar beperking en is het levende bewijs dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Ze functioneert geheel zelfstandig, verplaatst zich in een elektrische rolstoel, heeft een man en een dochter én is directeur van een succesvol bedrijf. Met haar van sterke wilskracht overtuigende levensverhaal inspireert zij vele mensen.

Joy heeft van haar onmacht haar kracht gemaakt, zo heeft ze haar plek in de samenleving gevonden. Deze neemt ze ten volle in! Zij laat zien, horen, voelen dat een beperking, geen beperking hoeft te zijn. Welke dit ook is. Dit doet ze in organisaties, in gezinnen, met haar boeken en bij het ontwikkelen van eigen projecten.

Joy heeft vier boeken geschreven voor volwassenen en een serie van vijf kinderboeken. ’De kracht van mijn onmacht’ is haar levensverhaal. Ze schreef de drieluik ’De kracht van...’ voor ouders van kinderen met een anderswerkend lichaam én professionals die werken met mensen die een anderswerkend lichaam hebben. In de vijf kinderboeken ’Hoi ik ben Joy’ neemt ze kinderen mee in het leven met een anderswerkend lijf, waarmee ze kinderen een ruimer referentiekader biedt.

Of het nu een kleine bijeenkomst is of een overvolle conferentie, Joy verzorgt graag een optreden. Ze is in staat een zaal toehoorders te boeien en te ontroeren.

Joy kan een lezing verzorgen over:

  • Hoe maak je van je onmacht je kracht
  • Inclusie, hoe dan?
  • De kracht van taal
  • Jouw overtuiging maakt het verschil (in alle uitdagingen van het leven)
  • Eigen regie is iets anders dan iets zelf kunnen
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Joy Moonen boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN