« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Psychologische veiligheid

Een open en veilige leer/werkomgeving

Joriene Beks is bedrijfskundige en expert in het creëren van psychologische veiligheid. Als coach, adviseur en gastspreker helpt zij organisaties een continu lerende cultuur te ontwikkelen. Zij koppelt “de mens” aan organisatiedoelstellingen, waardoor resultaten worden behaald op een energieke en doeltreffende manier. Gebruikmakend van haar ruime praktijkervaring weet zij mensen en teams op onderbouwde, bevlogen én nuchtere wijze met humor hiertoe in beweging te zetten.

Joriene is co-auteur van de boeken Psychologische Veiligheid, Zo vorm je vrijmoedige teams en De Veldgids Psychologische Veiligheid.

Naast haar werk als consultant was Joriene met haar onderneming en de door haar ontwikkelde methode in 2019 finalist van beste leerbedrijf van Nederland. Deze methode heeft zij ontwikkeld om kwetsbare VMBO/MBO jongeren te laten inzien dat hun verleden niet hun toekomst hoeft te bepalen. Deze jongeren hebben een zeer diverse achtergrond. Denk aan autisme, PTSS, zeer laag zelfbeeld, ouder in gevangenis, pleeggezin, begeleid wonen, zelfmoordpoging, ex-zwerver en alle mogelijke combinaties. VMBO/MBO jongeren hebben een stageplek nodig, die zij of niet kunnen vinden of niet kunnen behouden. Zonder stage, geen diploma. Joriene heeft in haar onderneming voor deze jongeren de rode loper uitgerold en zo al meer dan 180 stagiaires begeleid naar, hoe zij het noemt, “zelfvertrouwen en een diploma”.

Gekscherend zegt Joriene dat de stichting, met iedere dag een team van 8-10 studenten, een speeltuin van leren is geweest om te komen tot haar ervaring en passie voor het creëren van psychologische veiligheid. Tijdens dat leren is ze meerdere malen keihard van de schommel gevallen. Deze inzichten deelt ze open en eerlijk om zo anderen te inspireren zelf ook tot nuchtere zelfreflectie te komen en met lef en kwetsbaarheid open te staan voor zichzelf en de ander.

Joriene gelooft dat:

  • ieder mens invloed heeft op zijn/haar leven en daardoor levensgeluk
  • ieder mens een gruwelijke impact heeft op de levens van de mensen om hem/haar heen en hierdoor hun geluk
  • niemand het leven van de ander moedwillig mag verhabbezakken

Haar missie is een positief verschil maken in levens. 

Beluister de podcast waarin Joriene vertelt over psychologische veiligheid. Daarnaast werd ze over dit onderwerp uitgebreid geïnterviewd door Managementboek. Joriene: Psychologische veiligheid heeft niets te maken met een knuffelcultuur. Lees het artikel hier.

Joriene spreekt over de volgende onderwerpen:

  • Hoe creëer je een veilige en open werkomgeving (psychologische veiligheid)
  • Leiderschap en het bouwen aan psychologische veiligheid
  • Inclusie
  • Het creëren van een veilige en open LEERomgeving
  • Persoonlijk leiderschap, gedragsverandering en een positief leer/werk klimaat
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Joriene Beks boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN