« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Reispsycholoog

Jolanda Schepers is reisleider. En dan niet het soort reisleider dat met een vlaggetje voor een groepje toeristen staat. Jolanda is een ander soort reisleider. In haar dagelijks leven begeleidt ze mensen op hun reis en dan met name de reis naar binnen. Jolanda is namelijk in haar dagelijks leven psycholoog en runt haar eigen praktijk. In therapie begeleidt ze vele mensen op hun innerlijke reis, misschien wel de zwaarste reis die een mens kan maken. Vaak is het een reis helemaal terug naar de kindertijd, langs trauma’s, pijnlijke relaties en ingesleten patronen. Een reis terug uit het ravijn op weg naar de horizon van een nieuwe toekomst. 

Jolanda neemt echter niet alleen mensen mee op reis, ze gaat zelf ook regelmatig op reis. De vele ontmoetingen, de verhalen van de mensen en de persoonlijke ervaringen geven haar veel inspiratie en levenswijsheid. Ze deelt deze verhalen met haar lezers via inspirerende workshops. 

Jolanda reist veel door Azië, ze bezocht landen zoals Thailand, Cambodja, Laos, Myanmar, India, China en Tibet. Het Aziatische continent is een plek waar Jolanda zich erg thuis voelt. Met name Tibet is een zeer speciale plek voor haar. Ze reisde door Tibet en verbleef o.a. bij de nomaden en mocht op bezoek bij een aantal rinpoches, de leiders van de kloosters. 
In Afrika ging ze op zoek naar het grote wild in de wildparken. Van zonsopgang tot zonsondergang reed ze over de savanne. Ze bezocht in Afrika de San (bosjesmannen) en de Himba en leerde over het leven van deze stammen. 
De ervaringen van haar reizen neemt ze mee om mensen te helpen op hun innerlijke reis. 

De ervaringen van de reizen door Azië zijn gebundeld in haar eerste boek: ‘De essentie van Azië’, een reisverhaal in woord en beeld. 

In 2020 heeft Jolanda Wereldpaden Foundation opgericht, een organisatie die het leven van de lokale bevolking overal ter wereld in beeld brengt en lokale projecten steunt.

Lees hier haar InBeeld-verhaal over de zoektocht naar zingeving in je leven.

Jolanda Schepers kan een lezing verzorgen over:

  • Wat kan de wereld ons over onze eigen maatschappij en over onze manier van leven leren.
  • Het leven in Tibet.
  • Inspirerende verhalen van over de hele wereld.
  • Mindfulness, heartfulness gekoppeld aan reisverhalen.
  • Leer je eigen patronen kennen en doorbreken, eveneens gekoppeld aan reisverhalen.
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Jolanda Schepers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN