« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Aanjager van sociale verandering

Leiderschap van hoofd naar hart

Jolanda Holwerda is oprichter en hoofdredacteur van Lof Magazine (2007) en oprichter van de Lof Academy (2009) waar zij als trainer, coach en moderator heeft gewerkt met honderden (top)vrouwen aan het zichtbaar maken hun ambities en het vinden van hun persoonlijke missie.

Jolanda studeerde na haar propedeuse in theologie en Communicatiewetenschappen in Nederland en Canada. Vervolgens werkte ze in New York, Japan en Hong Kong waar ze als manager van de Dutch Business Association haar eerste blad voor het Nederlandse bedrijfsleven maakte. Terug in Nederland werkte ze als marketingcommunicatiemanager bij een aantal startende bedrijven. In 2003 maakte ze een overstap van het bedrijfsleven naar het hoger onderwijs, waar ze drie jaar als docent merkmanagement werkte en betrokken was bij het lectoraat HRM met als aandachtspunt diversiteitsmanagement. Sinds 2018 is Jolanda verbonden aan Better Future, waar zij als change leader organisaties helpt bij het vinden van hun purpose en het ontwikkelen van leiderschapsprogramma’s.

Ze is auteur van het boek Vanuit je hart naar Succes en de grondlegger van het pad van de heldin©: in 7 stappen naar authentiek leiderschap. Ze won in 2009 de Joke Smit prijs voor haar inspanningen op het gebied van emancipatie en werkt samen met overheid en bedrijfsleven om een cultuurverandering op gang te brengen waarbij vrouwen hun ambities in werk, gezin en maatschappij kunnen waarmaken.

Jolanda is een veelgevraagd nationaal- en internationaal spreker over het thema authentiek leiderschap en meervoudige ambities en inspireerde de afgelopen jaren talloze mannen en vrouwen om op succesvolle wijze hun ambities waar te maken.

Het is Jolanda haar missie om vrouwen te laten bloeien en vrouwelijk talent meer zichtbaar te maken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het carrièrepad van vrouwen er vaak anders uitziet dan dat van mannen en dat het hebben van een rolmodel helpt om je ambities waar te maken. Daarom probeert Jolanda elke vrouw te inspireren om een authentieke leider te worden en inspiratiebron voor anderen te zijn.

In haar trainingen maken deelnemers een reis van drijfveren naar bronnen, van ego naar animo, van macht naar kracht. Ze moedigt vrouwen daarbij aan hun persoonlijke missie te ontdekken en hun eigen leiderschapsstijl te kiezen. Want pas als je ontdekt hoe je jouw invloed kunt vergroten kun je vrouwelijk perspectief aan organisaties toevoegen en word je zelf een ‘agent of change’.

Jolanda: ’Mijn motto is ambitie is durven doen waar je goed in bent. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Veel vrouwen nemen hun ambitie niet serieus. Ze denken bij leiderschap aan mannen: Think leader, think male. Dat beeld wil ik graag veranderen. Juist feminiene eigenschappen zijn belangrijk in onze wereld. Maar om een leider te worden en anderen te inspireren moet je eerst geloven in jezelf. Teveel vrouwen vragen zich af of ze wel goed genoeg zijn. Door op zoek te gaan naar de schat in jezelf, en te realiseren dat je je er mag zijn zoals je bent, kun je het verschil maken voor anderen’.

Jolanda is naast oprichter van Lof Magazine, de Lof Academy en de Lof community, ook initiatiefnemer van de tentoonstelling Moeders Met Macht/Vrouwen met kracht en het Genootschap Noblesse Oblige, ondergebracht in de Stichting Lof foundation. Dit is een gezelschap van invloedrijke vrouwen die vanuit hun positie van invloed een verschil willen maken voor de next generation. Het Genootschap Noblesse Oblige rijkt jaarlijks de Spotlightprijs uit aan een next generation rolmodel. ‘Wie zijn dromen achterna gaat, uitdagingen oppakt en vooral zijn hart daarbij volgt, inspireert de ander om hetzelfde te doen,’ aldus Jolanda Holwerda.

Momenteel werkt Jolanda aan haar nieuwe boek Het pad van de heldin: in zeven stappen naar authentiek leiderschap naar de gelijknamige workshop.

Samen met Leoni Jansen schreef Jolanda het boek Niet miepen!, persoonlijke gesprekken over vrouwelijk leiderschap. Het is een heldere en aanstekelijke gids vol feiten, tips en verhalen uit de praktijk. Over hoe je barrières in binnen- en buitenwereld overwint. En zelf de regie moet nemen. Waarom zijn vrouwen vaak zo onzeker? Waarom durven we onszelf zo weinig in de schijnwerpers te zetten? Jansen en Holwerda putten rijkelijk uit eigen ervaring, gelardeerd met humor en een flinke portie zelfspot. Ze laten zien dat er nog heel wat te winnen valt. En gewoon doen, niet meer miepen.

Jolanda Holwerda kan een lezing verzorgen over o.a.

  • Authentiek leiderschap
  • Het ontdekken van je ikigai (reaon of being)
  • Mindfulness
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Jolanda Holwerda boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN