« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Groene trendwatcher

Een positieve, groene blik in de verte

Joke Scholtalbers wil mensen en bedrijven inspireren om groene stappen te zetten, al zijn sommige nog aarzelend en klein. Ook een kleine groenere stap is er eentje in de goede richting! Haar jarenlange ervaring als trendwatcher is daarbij de basis.

Als trendwatcher inspireerde Joke vele nationale èn internationale bedrijven over de nieuwste trends op het gebied van interieur- en tuininrichting. In 2020 gooide ze het roer om. De wereld, waarin ze als trendwatcher elke dag meewerkte aan het produceren van nog meer weg-werp-producten, (immers: volgend jaar is er weer een nieuwe trend) paste niet langer bij haar. Ze ontwikkelde zichzelf verder, volgde onder andere een opleiding tot tuinontwerper en ontwikkelde een eigen concept.
Waar een trendwatcher aangeeft “waar de wereld heengaat en hoe bedrijven zoveel mogelijk producten kunnen verkopen, die passen bij wat mensen willen over een paar jaar”, kijkt Joke met een positieve, groene blik in de verte: wat is er mogelijk, als je op een duurzamere manier wilt leven, tuinieren, wonen, en bouwen?

In haar presentaties geeft Joke vele voorbeelden van mensen en bedrijven die al stappen hebben gezet in een groenere, biodiversere en gezondere richting. Ze zet desgewenst medewerkers aan het werk tijdens een workshop om samen te kijken hoe deze trends vertaald kunnen worden binnen de organisatie. En laat je zien, dat het minder moeilijk is dan je denkt. En vooral: dat het kiezen voor een groenere toekomst heel leuk kan zijn, en dat niet alleen jij, maar ook je omgeving en je kinderen daar gezonder en blijer van worden.

Ze helpt bedrijven, nieuwe mogelijkheden te zien. Andere invalshoeken te ontdekken. En soms zelfs nieuwe smaken te proeven…

Joke kan een lezing verzorgen over:

 • Green outdoor living - beschikbaar vanaf oktober 2023
  Een inspirerend verslag van de ontwikkelingen op het gebied van outdoor living, voor bedrijven, tuinontwerpers, architecten en projectontwikkelaars. Met een flinke dosis duurzame ideeën!
 • Wat zijn trends eigenlijk?
  Door de vergelijking te maken met alles wat er leeft en groeit in een tuin, geeft Joke antwoord op de altijd gestelde vraag: hoe weet je dan wat de trends zijn? 
 • It’s not easy being green - Tijdgeest - Liminale fase.
  In deze inspirerende lezing vertelt Joke over de stap die ze zelf heeft gezet van trendwatcher naar vergroener. Want de tijdgeest beïnvloedt óók trendwatchers. We bevinden ons op dit moment in een liminale fase. Wat betekent dat precies, en wat voor invloed heeft dat ook op jou en je bedrijf? In deze lezing gaat Joke hier dieper op in en geeft ook volop ideeen die inspirerend zijn voor jouw branche. Evt. met als aanvulling een workshop | brainstorm binnen het bedrijf.
 • Eetbaar groen - voedselborder
  Over de extra dimensie die je tuin krijgt, als je sierborders aanlegt met mooie planten die je óok kunt gebruiken in de keuken. Dat kunnen kruiden zijn, maar ook eetbare bloemen, bladeren, bessen of zaden.  Evt in combinatie met een bloemproeverij. (Verkoop: smullen uit je siertuin abo)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Joke Scholtalbers boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN