« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Milieurecht

Jessica den Outer is gespecialiseerd in internationaal milieurecht en is de oprichter en directeur van Stichting Rechten van de Natuur. Met haar enthousiasme en passie kan zij juridische concepten levendig maken en simpel uitleggen. Jessica is een veelgevraagd (keynote) spreekster en heeft onder andere voor de Verenigde Naties in New York en Harvard University gesproken. 

Ze is sinds 2017 betrokken bij de rechten voor de natuur-beweging en heeft sindsdien aan meerdere internationale en Nederlandse campagnes meegewerkt. In 2019 werd ze erkend als één van de jongste experts op dit gebied binnen het Harmony with Nature-netwerk van de Verenigde Naties.

Op 21 maart 2023 verscheen haar veelgeprezen boek ‘Rechten voor de Natuur’ bij uitgeverij Lemniscaat. Jessica dook in de verhalen achter de juridische emancipatie van kwetsbare ecosystemen in zeven landen – van de mystieke Whanganui-rivier in Nieuw-Zeeland tot het immense Amazone-regenwoud in Colombia. Het boek is een pleidooi voor Nederland om aan de slag te gaan met de Rechten voor de Natuur en laat zien dat iedereen zich kan inzetten hiervoor. Die boodschap verspreidt ze ook middels haar keynotes, lezingen en workshops.

Jessica treedt ook regelmatig op in de media om te pleiten voor de natuur. Zo zat ze aan tafel bij Humberto Op Zondag om te vertellen over haar missie en haar onlangs verschenen boek en verscheen ze in de VPRO-Tegenlicht aflevering over de ’stem van de natuur’.

Jessica kan een lezing verzorgen over deze onderwerpen:

  • Rechten voor de Natuur
  • Ecocide
  • Jongeren in de klimaatbeweging
  • Milieurecht

(actiefoto: Go Forest)

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Jessica den Outer boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN