« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Opvoeden

Jes Ossentjuk is ruim achttien jaar ervaringsdeskundige in het opvoeden van en het anders kijken naar kinderen. Indertijd had ze maar een torenhoge ambitie: de beste moeder van de wereld worden. Nu is ze is moeder van twee dochters en een zoon (alle drie hoogsensitief en hoogbegaafd op een eigen manier) en zet ze vraagtekens bij de huidige manieren van opvoeden en bij het labelen van de kinderen van tegenwoordig. In lezingen kan Jes inzichten creeëren omtrent opvoeden, waarbij ze op een geheel eigen-wijze naar de begeleiding van kinderen (thuis én op school) kijkt. 

Ze kijkt met grote bevlogenheid en oprechte interesse naar de relatie tussen kind en begeleider. Hierbij kun je denken aan: ouders, grootouders, voogd maar ook aan de docent die het kind onderwijs geeft. Ze handelt vooral vanuit haar intuïtie en stipt daarmee dingen aan, die veel mensen zelf (nog) niet op deze manier kunnen zien. Door middel van het stellen van vragen, zet ze je aan het denken op een manier die eerlijk en direct is, maar nooit bedoeld om te veroordelen. To the point, maar niet bekritiserend. Met maar één doel: mensen, te beginnen met kinderen, laten zijn wie ze zijn en laten handelen vanuit hun intrinsieke motivatie. Omdat je alleen dan op een manier tot je recht komt als mens, in een wereld waar geen verliezers meer zijn.

Jes heeft zich vooral verdiept in het hoogsensitieve kind met een sterke wil (HSP & Strong Willed) en in beelddenkers. Daarnaast heeft ze ervaring met Hoogbegaafdheid. Maar ook in het onvoorwaardelijk opvoeden en het natuurlijk ouderschap liggen haar bijzondere interesses. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring met PRI (Past Reality Integration), een methode die ontwikkeld is door Ingeborg Bosch en die uitgaat van een aantal afweermechanismen en hoe we die allemaal als mens hebben. En die we onbewust doorgeven aan onze kinderen. Of we dat nou willen of niet. Door bovenstaande aspecten met elkaar te combineren, krijg je een bijzondere manier om naar kinderen te kijken. Een manier die voor velen nieuw zal zijn, maar die voor kinderen meestal een verademing is. Wanneer we als volwassenen aan de slag gaan met ons eigen proces, kunnen we onze kinderen met rust laten.

Haar kwaliteiten, benoemd door anderen zijn o.a.: groot empathisch vermogen; kan een ander goed de ruimte geven; direct; kan goed tussen de regels door lezen; frisse wind in onderwijsland; kritische vragensteller; en dwarsdenker.

Jes geeft met liefde en enthousiasme lezingen over de volgende onderwerpen:

  • PRI en het kind; hoe onze afweermechanismen onze kinderen beïnvloeden en hoe je daarmee om kunt gaan. 
  • Meidenvenijn op scholen
  • Wie wil jij zijn als ouder/opvoeder?
  • Je eigen opvoedscript schrijven; hoe en waarom schrijf je dit?
  • Hoe kunnen we anders naar kinderen kijken, thuis en op school
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Jes Ossentjuk boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN