« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

De kracht van muziek

Muziek en het brein

Jeannette Welp inspireert, verbindt en met haar frisse humoristische werkwijze verandert zij een afwachtende zaal in een stralende groep muzikanten. Drie decennia ervaring als performer, docente, theatermaker, onderneemster en motivational speaker voor groepen tot 1000 personen hebben haar gebracht tot de top in haar niche: Mensen met elkaar verbinden door de trillingen van muziek en hen laten samenwerken als een symfonieorkest.

Wetenschappelijk bewijs toont aan dat bij het maken van muziek, de linker en rechterhersenhelft gelijktijdig worden geactiveerd. Hierdoor ontstaan er hersenverbindingen die op geen enkele andere manier ontstaan. Zo ook in teams en bedrijven. Het vermogen van mensen om verbinding aan te gaan. Hiervoor is vertrouwen noodzakelijk maar dat is niet zo vanzelfsprekend. De grote hoeveelheid dopamine die vrijkomt in het brein door muziek te maken zorgt voor een sfeer verhogende openheid die nodig is om te kunnen samenwerken.

Daarnaast geeft zij trainingen en teambuilding over vertrouwen, verbinding en samenwerken. De deelnemers gaan actief aan de slag met muziek en creativiteit en dat staat garant voor goede sfeer en het versterken van de consensus. Haar instant-boomwhacker orkesten zijn legendarisch.

In september 2015 sprak Jeannette bij TEDx Arnhem over ’the magic of making music together’. Ze liet de zaal in 10 minuten het orkestgevoel ervaren.

Jeannette is te boeken voor een lezing of workshop op maat. Muzikale kennis is absoluut niet nodig. Ook voor de start of afsluiting van een dag of congres is Jeannette een prima keuze.

Zoekt u een verbindende start van een symposium of congres, denk dan aan Jeannette. De sfeer zit er meteen in.

Lees ook haar InBeeld over de kracht van muziek.

Bekijk onderstaande video’s voor een impressie van Jeannette.

 

 

 

 

 

 

 

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Jeannette Welp boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN