« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Agressie

Auteur van “Help, ik word gemanipuleerd”

Jannie de Jong geeft agressietrainingen en helpt mensen bij het leren uiten of controleren van agressie. Als crisisinterventor begeleidt ze mensen en organisaties bij het leren omgaan met complexe escalerende situaties, veroorzaakt door manipulatie of (fysiek) agressief gedrag van klanten of medewerkers.

Tijdens de 25 jaar dat de Jong met haar expertisebureau trainingen met agressief gedrag geeft, heeft 75% van de deelnemers geoefend met het herkennen en begrenzen van denigrerende en kleinerende opmerkingen van leidinggevenden, collega’s en klanten. Naast frustratie en grove agressie (zoals schelden, dreigen, beledigen, intimideren en discrimineren) blijkt dat manipulatie de agressievorm is waar medewerkers het meest last van hebben.

Daarom schreef De Jong in 2021 de bestseller Help, ik word gemanipuleerd.  zie hier de promotiefilm bij Managementboek. Haar missie is om deze neerbuigende en ondermijnende vorm van agressie, die zij witteboordenagressie noemt op de kaart te zetten en medewerkers te beschermen tegen de schadelijke invloed hiervan. Haar boek werd besproken in radioprogramma Spijkers met koppen, BNR zakendoen, AD, Noord-hollands dagblad, Utrechts Nieuwsblad en is opgenomen in vele managementbladen.

Jannie de Jong werkte na haar opleidingen sociaal werk, hbo master systeemtherapie en opleiding tot gestalt- en lichaamsgericht therapeut vier jaar als hulpverlener bij het FIOM en 14 jaar in haar praktijk waar zij o.a. mensen hielp bij het leren uiten of controleren van agressie. Sinds 25 jaar is zij directeur van haar expertisebureau Agressietraining.nl.

Als je de lezing van De Jong hebt bijgewoond, heb je kennis over het herkennen en ontmaskeren en begrenzen van manipulerend gedrag. Als eyeopener om te beseffen hoe dichtbij de agressievorm manipulatie, neerbuigend en kleinerend is, het gebeurt elke dag weer. Ze vertelt hoe je jezelf tegen witteboordenagressie kunt beschermen zonder jezelf en de ander te beschadigen, op een luchtige toon en met veel humor.

Bekijk haar gesprek bij Spijkers met koppen en haar interview op nieuws.nl

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Jannie de Jong boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN