• “Janneke heeft het thema ‘het verhogen van de zichtbaarheid van vrouwen’ op de nieuwjaarsontvangst van FAM! (expertisecentrum voor vrouwenvraagstukken) op een prettige, deskundige en bovenal charmante wijze ingeluid. Zij wist bevlogen de deelnemers te enthousiasmeren en lokte tijdens de talkshow de deelnemers inspirerende uitspraken.”
    Charlotte van Dijk-Pieters - FAM!

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Publiciteit / Zichtbaarheid

Het verhogen van de zichtbaarheid van vrouwen

Vrouwen komen minder vaak dan mannen aan het woord in de media. Een gemiste kans voor de media, omdat een realistische afspiegeling van de maatschappij uitblijft. Maar ook een gemiste kans voor vrouwen. Als je zichtbaar bent voor een groot publiek stijgt je economische waarde immers. Jezelf zichtbaar maken is onmisbaar voor de toekomst van je bedrijf, maar ook voor je loopbaan.

(foto: Milou van Helden)

De carrière van Janneke van Heugten liep van de persafdeling bij Amnesty International in Australië tot marketingafdelingen bij de grootste uitgeverijen van Nederland. En van de communicatieafdeling van een grote financiële organisatie tot de redactievloer van een cosmeticablad.

In 2007 richtte ze het eerste PR-bureau voor vrouwelijke ondernemers op. In 2008 ging haar initiatief Mediaplatform VIMD.nl online. Met als doel om een realistische afspiegeling van de maatschappij in de media te krijgen. Haar kennis en ervaring deelt ze via VakerInDeMedia.nl.
In 2024 kwam haar boek Vaker in de Media uit. Met dit boek geeft Janneke je alles in handen om het podium te pakken. Ze laat zien hoe je de media effectief benadert, hoe je een goede relatie met relevante journalisten opbouwt, hoe je meer invloed krijgt op je profilering in de media, hoe je in de juiste databases van redacties belandt en hoe je ervoor zorgt dat journalisten jou bellen als er iets speelt op jouw vakgebied. Een boek vol slimme publiciteitstips van hoofdredacteuren, journalisten, mediatrainers en vrouwelijke experts die je voorgingen. 

Samen met ZijSpreekt is zij initiatiefnemer van de jaarlijkse Vrouw in de Media Awards. Voor de vrouwen die zich het best hebben geprofileerd in de media.

Janneke van Heugten is als trainer aangesloten bij de European Insitute for Gender Equality en wordt in Nederland en daarbuiten gezien als DE specialist als het gaat om de aanwezigheid van vrouwelijke experts in de media

Janneke verzorgt lezingen en presentaties op het gebied van publiciteit en media. Ze motiveert het publiek meer zichtbaar te worden, inspireert door haar persoonlijke verhaal, toont lef door vraagtekens te zetten waar anderen doorlopen en geeft daarnaast onmisbare tips voor het realiseren van waardevolle publiciteit.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Janneke van Heugten boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN