• Een zaal vol intellectuelen die de studentenbeweging en de oprichting van de Socialistische Uitgeverij Nijmegen (SUN) in 1969 nog hadden meegemaakt en een gevarieerd programma met lezingen, interviews en groepsgesprekken. Mede dankzij een zorgvuldige voorbereiding wist dagvoorzitter Janneke Juffermans het veelomvattende symposium Denken en beweging op voortreffelijke wijze in goede banen te leiden.
  Ruud Abma - Organisatie Denken en Beweging
 • Janneke Juffermans was gastvrouw op onze donateurs- en relatieavond Hart voor VSO. Op een hele soepele en toegankelijke wijze praatte ze de avond aan elkaar. Ze stelde goede kritische vragen tijdens het debat en zorgde voor een ongedwongen sfeer. Ook in de voorbereidingen dacht Janneke op een hele prettige wijze mee, ze gaf scherpte aan de inhoud van de avond, was flexibel en makkelijk bereikbaar. Ook is ze goed op de hoogte van de thematiek die in ontwikkelingssamenwerking leeft en kan vanuit een journalistiek oogpunt de inhoud benaderen. Kortom een zeer prettige samenwerking.
  Judith Boekel - Coördinator vrijwilligers en communities, VSO
 • "We kijken terug op een goed verlopen seminar in Zuid-Afrika met een ontwapenende Janneke Juffermans als dagvoorzitter/gespreksleider. Zij wist zowel de Afrikaanse als de Europese deelnemers met elkaar te verbinden en het lastige thema ‘Wildlife crime' bespreekbaar te maken."
  Andro Vos - programmamanager Africa Nederlands Forensisch Instituut.

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Internationale samenwerking

Grenzeloos gedreven

Janneke Juffermans is journalist. Ze schrijft over Afrika, migratie, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten en treedt op als dagvoorzitter/gespreksleider en spreker.

Als dagvoorzitter en journalist legt Janneke verrassende verbanden en durft ze te prikkelen. Ze verbindt graag mensen die verschillen in hun culturele en/of geografische achtergrond, maar ook beleidsmakers met mensen die het beleid aan den lijve ervaren. En dat doet ze in zowel Engels als Nederlands. Of ze nu in Nederland modereert of in Zuid-Afrika, Janneke is toegankelijk, fris en sprankelend. Bovendien brengt ze verdieping aan.

Haar artikelen staan in media als Vrij Nederland, Trouw, NRC, OneWorld, Wordt Vervolgd en VPRO maar ze werkt ook voor organisaties als ICCO, Wilde Ganzen, het Liliana Fonds, Beyond Borders en NCDO. 

Janneke schreef het boek Grenzeloos Gedreven (uitgegeven door LM Publishers) over drijfveren, dilemma’s en levenslessen van ontwikkelingswerkers. Hiervoor ondervroeg ze bekende (Louk Box, Jan Pronk) en minder bekende ontwikkelingswerkers.

Ze is ook te boeken als spreker. Ze doorspekt haar lezingen met veel (persoonlijke) en sprekende anecdotes en voorbeelden. Janneke kan een lezing verzorgen over:

 • De rol van de media in onze visie op armoede
 • De geschiedenis van de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking
 • Huidige trends binnen ontwikkelingssamenwerking: bestaat het geven van ontwikkelingshulp over 20 jaar nog?
 • De relatie tussen klimaatverandering en armoede, conflict en migratie
 • Freelance journalistiek; lessen van een ervaringsdeskundige 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Janneke Juffermans boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN