• "We kijken terug op een goed verlopen seminar in Zuid-Afrika met een ontwapenende Janneke Juffermans als dagvoorzitter/gespreksleider. Zij wist zowel de Afrikaanse als de Europese deelnemers met elkaar te verbinden en het lastige thema ĎWildlife crime' bespreekbaar te maken."
    Andro Vos - programmamanager Africa Nederlands Forensisch Instituut.

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Internationale samenwerking

Grenzeloos gedreven

Janneke Juffermans is journalist. Ze schrijft over Afrika, migratie, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten en treedt op als dagvoorzitter/gespreksleider..

Haar artikelen staan in media als Vrij Nederland, Trouw, NRC, OneWorld, Wordt Vervolgd en VPRO maar ze werkt ook voor organisaties als ICCO, Wilde Ganzen, het Liliana Fonds, Beyond Borders en NCDO. 

Janneke schreef het boek Grenzeloos Gedreven (uitgegeven door LM Publishers, 2010) over drijfveren, dilemma’s en levenslessen van ontwikkelingswerkers. Hiervoor ondervroeg ze bekende (Louk Box, Jan Pronk) en minder bekende ontwikkelingswerkers.

Als dagvoorzitter en journalist legt Janneke verrassende verbanden en durft ze te prikkelen. Ze verbindt graag mensen die verschillen in hun culturele en/of geografische achtergrond, maar ook beleidsmakers met mensen die het beleid aan den lijve ervaren. En dat doet ze in zowel Engels als Nederlands. Of ze nu in Nederland modereert of in Zuid-Afrika, Janneke is toegankelijk, fris en sprankelend. Bovendien brengt ze verdieping aan.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Janneke Juffermans boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN