« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Innovatie

Janne Vereijken is ondernemer en innovator in hart en nieren. Haar missie is het boosten van de innovatiekracht van Nederland en haar visie is: innovatie is geen ‘nice to-have’, maar een must. Innoveren is hét middel om organisaties, producten en diensten waardevoller, slimmer en duurzamer te maken. Het uiteindelijke doel is om de Nederlandse economie vooruit te helpen.

Vanaf haar jeugd hield zij zich als bandleider bezig met het creëren van muziek. Ze studeerde Bedrijfskunde met een Master Strategie en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar inhoudelijke kennis en creatief vermogen zijn een ideale combinatie gebleken voor innoveren op hoog niveau. Dat is niet onopgemerkt gebleven: ze is uitgeroepen tot Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2018. Janne maakte indruk op de jury door haar lef, doorzettingsvermogen en het op zo’n jonge leeftijd neerzetten van een bedrijf met expertstatus.

Met haar onderneming begeleidt Janne Vereijken organisaties bij de ontwikkeling van doorbraak strategieën en innovaties. Eén van de gebruikte methodieken is design thinking. Ze vergroot de innovatiekracht van organisaties zodat ze flexibele oplossingen kunnen bieden voor complexe vraagstukken en futureproof zijn.

In haar keynotes maakt ze op doortastende wijze duidelijk welke facetten van belang zijn om innovatie te organiseren, stimuleren en onderdeel te maken van het DNA van je organisatie. Aan de hand van herkenbare cases illustreert ze hoe ze samen met ondernemers en bedrijven effectief vormgeeft aan innovatie. Het principe ‘fail smart’ is hier een voorbeeld van. Ook geeft ze op maat aanbevelingen voor de specifieke uitdagingen van het aanwezige publiek. Haar presentatiestijl is energiek en enthousiasmerend.

Ze werkt samen met diverse partners uit het bedrijfsleven, de creatieve industrie en de wetenschap. Waaronder professor Michael Shanks (Stanford University, Hasso Plattner Institute of Design, de bekende d.school, Center for Design Research en Stanford’s Center for Professional Development).

Janne kan een lezing verzorgen over: 

  • A guide to kick-ass innovation; succesvol en efficiënt vernieuwen
  • Business Model Innovatie; van tekentafel naar praktijk
  • Design Thinking; innovatie waarbij de mens radicaal centraal staat
  • Boosting the Innovative Power of Organisations; de innovatiekracht van teams en organisaties vergroten
  • Innovation Leadership; hoe leiders innovatie stimuleren

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Janne Vereijken boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN