• De lezing van Janne Vereijken over hoe kom je tot innovatie en out of the box denken is overall prima ontvangen. De toezichthouders en bestuurders woningcorporaties in de regio Eindhoven gaven haar optreden gemiddeld een 7,9. Ze hield een goed en enthousiast verhaal.
  Johan van Hoof - Organisator vanuit KPMG-Advisory
 • We kijken met veel genoegen terug op de inspiratiesessie van Janne Vereijken voor onze fabrikanten in de installatiebranche. Zij hield de deelnemers voor dat innoveren hét middel is om organisaties, producten en diensten waardevoller, slimmer en duurzamer te maken. Haar optreden was top! We gaan haar vaker inzetten.
  Jan-Paul Schop - managing director USP-Marketing Consultancy
 • Janne Vereijken heeft een lezing gegeven op ons jaarlijkse partnerevent van EY met 250 partners. Voor een kritisch publiek heeft zij met volle energie een overtuigend verhaal gebracht over innovatie. Haar keynote ‘Boosting Innovation’ ging over succesvol innoveren binnen corporates. Hoe om te gaan met alle uitdagingen rond innovatie? Kenmerkend is dat innovatie bij Janne niet abstract en ongrijpbaar blijft doordat ze praktische handvatten, heldere voorbeelden en persoonlijke ervaringen deelt. Haar bijdrage is zeer positief ontvangen door onze collega’s. Een aanbeveling waard!
  Coen Boogaart - CEO EY Nederland

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Innovatie

Janne Vereijken is ondernemer en innovator in hart en nieren. Haar missie is het boosten van de innovatiekracht van Nederland en haar visie is: innovatie is geen ‘nice to-have’, maar een must. Innoveren is hét middel om organisaties, producten en diensten waardevoller, slimmer en duurzamer te maken. Het uiteindelijke doel is om de Nederlandse economie vooruit te helpen.

Vanaf haar jeugd hield zij zich als bandleider bezig met het creëren van muziek. Ze studeerde Bedrijfskunde met een Master Strategie en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar inhoudelijke kennis en creatief vermogen zijn een ideale combinatie gebleken voor innoveren op hoog niveau. Dat is niet onopgemerkt gebleven: ze is uitgeroepen tot Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2018. Janne maakte indruk op de jury door haar lef, doorzettingsvermogen en het op zo’n jonge leeftijd neerzetten van een bedrijf met expertstatus.

Met haar onderneming begeleidt Janne Vereijken organisaties bij de ontwikkeling van doorbraak strategieën en innovaties. Eén van de gebruikte methodieken is design thinking. Ze vergroot de innovatiekracht van organisaties zodat ze flexibele oplossingen kunnen bieden voor complexe vraagstukken en futureproof zijn.

In haar keynotes maakt ze op doortastende wijze duidelijk welke facetten van belang zijn om innovatie te organiseren, stimuleren en onderdeel te maken van het DNA van je organisatie. Aan de hand van herkenbare cases illustreert ze hoe ze samen met ondernemers en bedrijven effectief vormgeeft aan innovatie. Het principe ‘fail smart’ is hier een voorbeeld van. Ook geeft ze op maat aanbevelingen voor de specifieke uitdagingen van het aanwezige publiek. Haar presentatiestijl is energiek en enthousiasmerend.

Ze werkt samen met diverse partners uit het bedrijfsleven, de creatieve industrie en de wetenschap. Waaronder professor Michael Shanks (Stanford University, Hasso Plattner Institute of Design, de bekende d.school, Center for Design Research en Stanford’s Center for Professional Development).

Janne kan een lezing verzorgen over:

 • A guide to kick-ass innovation; succesvol en efficiënt vernieuwen
 • Omgaan met disruptie; op proactieve wijze reageren op ontwrichtende trends, ontwikkelingen en innovaties
 • Strategic Innovation; how to plan for innovation in the 21st century
 • Business Model Innovatie; van tekentafel naar praktijk
 • Design Thinking; innovatie waarbij de mens radicaal centraal staat
 • PAAS; Product As A Service business model
 • Public Innovation; innoveren voor overheden en maatschappelijke organisaties
 • Boosting the Innovative Power of Organisations; de innovatiekracht van teams en organisaties vergroten
 • Innovation Leadership; hoe leiders innovatie stimuleren
 • What does it take to be an innovator? Je persoonlijke innovatiekracht boosten
 • TECH&MONEY; hoe geld te verdienen met nieuwe technologie?

Janne Vereijken gaat graag in gesprek en maakt lezingen en workshops op maat.

Kijk en luister hier naar Janne Vereijken die vertelt over de innovatie uitdagingen waar veel bedrijven en organisaties mee worstelen: 

Profielfoto: Jordy Brada.

 

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Janne Vereijken boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN