« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Vinologie/wijnen

Gastro-entertainer

Janna Rijpma is vinoloog, wijnschrijver, wijnconsultant en Nederlands enige gastro-entertainer. Zij schreef onder andere samen met wijnschrijver Hubrecht Duijker vier edities van de succesvolle Wijngids voor het zakenleven. Haar wijnverhalen en columns zijn jarenlang gepubliceerd in De Telegraaf en in diverse lifestylebladen. Ze geeft workshops en masterclasses in binnen- en buitenland. Tevens heeft zij een methode ontwikkeld waarmee wij onze zintuigen nog beter kunnen gebruiken, N.O.M.O.H. genaamd.

Janna wordt regelmatig gevraagd voor nationale en internationale wijnjury’s, geeft lezingen en is een graag geziene gast als wijnkenner bij televisie-programma’s zoals Kassa van de VARA en TV-Utrecht. Ze organiseert ’vino-culli’ bijeenkomsten en festiviteiten voor o.a. het bedrijfsleven.

Sinds 2010 treedt ze samen met pianist Laurens van Rooijen op met de Bordeaux Suite, waarin klassieke muziek en de geschiedenis van Bordeaux elkaar ontmoeten.

Boekomslag In oktober 2017 verscheen bij Promotheus een wijngids speciaal voor vrouwen. Janna: ‘De gemiddelde vrouw heeft een betere neus, tong en gehemelte dan de man. Zonde dat we ons met zo’n oertalent als het om wijn gaat nog steeds vaak laten leiden door de man. Kiezen, kopen, schenken, proeven, we kunnen het heel goed zelf’. In de Wijngids beschrijft Janna haar 101 favoriete wijnen en suggereert bij elke wijn een toepasselijk muzieknummer.

Janna kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Wijn voor vrouwen
  • Wijn (in relatie tot uw business)
  • Geschiedenis van de wijnstreek Bordeaux (in relatie tot Bordeaux Suite)
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Janna Rijpma boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN