« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Slaap

Slapen - niets doen - kun je leren

Irma Leijten is gefascineerd door het fenomeen slaap. Als trainer, coach, spreker en auteur van het boek ‘Eerste hulp bij beter slapen’ (geschreven samen met collega Aline Kruit) is ze vastbesloten heel Nederland aan de gezonde slaap te krijgen. Irma is expert in de behandeling van slaapproblemen van volwassenen met de gedragstherapeutische benadering van Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Opleidingen aan de Sleepschool in London, in Mindfulness en het ACT-model leidden tot verrassende inzichten in slapen en resulteerden in een evidence based slaapaanpak; met als uitgangspunt: slapen is niets doen.

Wat is antwoord op de vraag ‘wat doe jij om te slapen’? De goede slaper is daar heel kort over: ‘Niets, ik ga gewoon liggen’. De slechte slaper komt vaak met een heel arsenaal aan maatregelen, van een beker warme melk, tot schaapjes tellen en yoga oefeningen. 

Niets doen, loslaten, dat helpt je om te slapen. Zo eenvoudig als het klinkt, zo lastig is het om te doen voor veel mensen, zeker in onze huidige dynamische 24 uurseconomie. Het goede nieuws, ‘niets doen’ is te leren. 

Ritme en regelmaat zijn ook belangrijk voor slaap, maar hoe krijgen mensen met onregelmatig werk dat voor elkaar? Hun wisselende werktijden verstoren immers het natuurlijke slaap- en leef-ritme.   

Als trainer en coach heeft Irma inmiddels al heel wat mensen succesvol begeleid naar betere slaap en daarmee naar een waardevoller (werk)leven. Zij is bekend van de online training ‘beter slapen’ in samenwerking met Psychologie Magazine en het werkboek ‘Eerste hulp bij beter slapen’. Haar aanpak kenmerkt zich door humor, doortastendheid en een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Irma geeft lezingen over:

  • Slaap. Hoe werkt slaap, wat is de rol van ons natuurlijke bioritme, hoe ontstaan slaapproblemen, waarom bij de één wel en bij de ander niet? En waarom kom je er zo lastig vanaf? 
  • Wat kun je doen of wat kun je beter laten om je natuurlijke slaapvermogen te verbeteren? En hoe kun je overdag leren om ’s nachts beter te slapen?
  • Wat is de impact van onregelmatig werk op je natuurlijke bioritme, je gezondheid en je functioneren? En hoe kun je de nadelige invloed het beste minimaliseren? 
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Irma Leijten boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN