« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Geld & psyche

Financiële psychologie

Irene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. In haar verhalen probeert zij ons economisch gedrag te verklaren. Waarom doen we wat we doen, ook als dat niet altijd goed voor ons is? Armoede en (on)duurzaam gedrag hebben haar speciale interesse. 

Ze heeft een wekelijkse column in het AD, Psychologeld. Ook schrijft ze voor deze krant achtergrondverhalen over Geld & Psyche, waaronder de serie Verborgen schulden. Hierin liet ze zien dat in de schulden raken in Nederland gemakkelijker gaat dan je denkt. Gedrag speelt hierbij een cruciale rol: door de focus op overleven zijn mensen met schulden vooral gericht op de korte termijn, waardoor het probleem op lange termijn nog groter wordt.

Irene publiceert onder meer in Radar Magazine, OneWorld en Psychologie Magazine. Ze houdt ervan een onderwerp uit te spitten en daarbij ook haar eigen ervaringen te gebruiken.

Naast haar artikelen en columns werkt ze mee aan radio- en televisieprogramma’s, zoals Radio 1, Dit is de dag en Beleggen International. Voor DFT presenteerde ze een webinar over de obstakels die beginnende beleggers ervaren. 

Als journalist ontmoet Irene veel mensen en kan haar presentaties daardoor goed voorzien van mooie anekdotes, dit maakt haar lezingen boeiend om naar te luisteren.

Irene van den Berg spreekt over:

  • Financiële zelfredzaamheid
  • Financiële psychologie
  • Armoede 
  • Schuldenproblematiek
  • Duurzaam gedrag
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Irene van den Berg boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN