« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Inclusiviteit

Authentiek, groots en meeslepend

Irene Hemelaar verzorgt als cabaretesk zangeres muzikaal theatraal maatwerk, solo of met een van haar duo’s ’Van Hest tot Hemelaar’ en ’Duo Wilde Orchidee’. Sinds 2005 organiseert en leidt ze iedere tweede zondag van de maand de Nederlandstalige MeeZing in het heterovriendelijke café Saarein in de Amsterdamse Jordaan. Ze leidt debatten en presenteert conferenties voor ideële instellingen en het bedrijfsleven.

Haar specialisme is inclusiviteit en omvat o.a. vrouwen- en LHBTI-emancipatie zowel lokaal (Amsterdam) als landelijk met een accent op ouderen, vrouwen en op evenementen. Daarnaast heeft ze grote belangstelling voor het Nederlied en haar vertolkers uit de periode 1930-1980.

Achter de schermen
Irene geeft media- en stemtraining, maar ook een netwerk- of flirtworkshop is mogelijk. Verder organiseert ze (mee aan) evenementen die als uitgangspunten inclusiviteit, diversiteit, creativiteit en community building hebben, zoals de Amsterdam Gay Pride.

LHBTI-emancipatie en mensenrechten
Irene beklimt al jaren de roze barricaden en maakt zich als een van de trekkers van de LesBische emancipatie hard voor haar idealen. Voorlopige kroon op haar werk is de functie van Nederlandse Vrouwenvertegenwoordiger 2015. In oktober 2015 maakte ze deel uit van de Koninkrijksdelegatie naar de Algemene Vergadering van de VN en sprak ze de 193 leden toe over mensenrechten van LBT-vrouwen en mensen met een Intersekse-conditie.

Irene trad in 2008 toe tot het bestuur van Stichting ProGay als secretaris, werd in november 2010 voorzitter en werkte vervolgens tot 1 oktober 2013 als directeur voor de Stichting ProGay. Tot 1 mei 2012 zette ze zich als directeur van Stichting OndersteBoven in voor de zichtbaarheid, emancipatie en sociale acceptatie van LBT-vrouwen in Nederland. Ze is sinds februari 2014 directeur LHBTI-emancipatie bij de Stichting Amsterdam Gay Pride. Ze is initiator van LesBian Pride, het vrouwenprogramma tijdens de Amsterdam Gay Pride.

Irene is authentiek, groots en meeslepend, klein en scherpzinnig. Ze krijgt een zaal makkelijk mee in haar enthousiasme. Daarnaast kan ze meerdere disciplines tegelijk aanbieden: zang, liedjes op maat schrijven, spreken, presenteren. En ze weet waar ze het over heeft.

Irene spreekt over o.a.:

  • Gelijke rechten (mensenrechten) vrouwen, en LHBTI’s (homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en mensen met intersekseconditie)
  • Inclusief maken van je evenement, festival, beweging door community building en netwerken
  • Bespreekbaar maken van seksuele diversiteit en gender identiteit op lastige plekken / georganiseerde dialoog / muziek (bijvoorbeeld verzorgingshuizen)
  • Privilege en intersectionaliteit
  • Leiderschap in verandertrajecten
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Irene Hemelaar boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN