« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

(Mentale) gezondheid

Combinatie burn-out en depressie

Inger Boxsem werkte 25 jaar als redacteur voor onder anderen Sonja Barend en Pauw & Witteman. Cultuur en persoonlijke verhalen waren haar specialiteit. Naast haar televisiewerk schreef Inger onder andere voor ELLE Eten, het Parool en LINDA.            

Sinds 2010 werkte Inger als acquirerend redacteur voor uitgeverij Atlas Contact. Als freelancer droeg ze bij aan de boeken van oa. Nico Dijkshoorn, Samuel Levie, Joris Bijdendijk, Candy Dulfer en Jasper Krabbé.     

In 2012 verscheen bij uitgeverij Kosmos het boek Vet! Dit boek over kinderen met obesitas maakte zij samen met fotograaf Wout Jan Balhuizen.    

Haar boek Naar omstandigheden nogal slecht, een verhaal over burn-out en depressie, verscheen februari 2021 bij uitgeverij Atlas Contact. Hierin vertelt ze over haar ervaringen met burn-out en langdurige depressie. Inger: ’’Ik was niet moe, ik was uit elkaar gevallen.’’ Lees het artikel in de Volkskrant, waarin ze meer vertelt over haar boek. Ook was ze te gast op NPO Radio 1 bij De Nieuws BV. Luister naar het fragment.       

Bij Tijd voor Max was Inger te gast om te praten over haar boek en haar ervaring met de combinatie van burnout en depressie. Bekijk de aflevering (vanaf 9.00 minuten).        

Voor de duurzame maaltijdbox De Krat (de eerste in Nederland!) ontwikkelt Inger recepten en is ze testkok. Momenteel verdeelt ze haar tijd tussen het schrijven, professioneel koken en beter worden. Met haar man en (volwassen) kinderen beheert ze een collectie modieuze aandoeningen, waaronder dyslexie, adhd, burn-out en depressie.   

Inger kan een lezing verzorgen over de volgende onderwerpen:

  • Combinatie burn-out en depressie
  • Hoe beïnvloedt stress je gezondheid?
  • Effect van obesitas op ontwikkeling kinderen
  • Verschil tussen ontspanning en rust

Bekijk de livestream bij Spui25 waar ze wordt geïnterviewd door Marian Donner (De Groene Amsterdammer).

                                                                                                         

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Inger Boxsem boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN