• ‘Ingeborg Koopmans verzorgde een leerzame en inspirerende presentatie voor de AM-medewerkers. We kregen veel positieve reacties op haar verhaal. Zo hebben we het belang van veiligheid nu ook vanuit een andere invalshoek kunnen benadrukken’.
  Ronald Huikeshoven - directievoorzitter AM (onderdeel van Koninklijke BAM Groep)
 • 'Ik ben zeer tevreden over de presentatie ‘Gedragsverandering door straffen' door Ingeborg Koopmans tijdens de Ground Safety Awareness dag voor de medewerkers van onze vliegbasis. Ik heb alleen positieve reacties gehoord'.
  Majoor H.J. (Herman) van der Zwart - Hoofd SB&IT – vliegbasis Volkel.
 • 'De lezing van Ingeborg Koopmans over veiligheid mobiele telefoon op de werkplek is door het enthousiaste publiek gewaardeerd met het cijfer 9.1! Ze heeft de deelnemende organisaties aan de Contractorsdag van Monet aan het denken gezet. Men vond haar 'een inspirerend, goede en geweldige spreker, met een super-verhaal (dit snapt iedereen!) en een krachtige scherpe boodschap met humor'. Dank hiervoor!'
  Ruud Glijnis - SHE Manager T-Mobile en voorzitter werkgroep VGM Vereniging Monet

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Veiligheid en recht

Trends in fraude en milieucriminaliteit

Ingeborg Koopmans is Officier van Justitie bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Zij doet onderzoek op het gebied van fraude en milieucriminaliteit. Zo was ze als zaaksofficier betrokken bij de onderzoeken naar Chemiepack, Dow Benelux, Willy Selten en Shell Moerdijk. Ze werkt daarbij regelmatig samen met de Onderzoeksraad voor veiligheid. Daarnaast is ze toezichthouder bij onder andere een ziekenhuis, een jeugdzorginstelling, een gehandicaptenorganisatie en een woningcorporatie.

Voordat zij Officier van Justitie werd, werkte ze als rechter en als wetenschappelijk medewerker aan de universiteiten van respectievelijk Tilburg en Leiden. Ze is gepromoveerd op het proefschrift ’De strafbaarstelling van milieuverontreiniging’ en heeft in 2013 de masteropleiding Safety, Health and Environment aan de TU Delft afgerond.

Ingeborg wordt regelmatig gevraagd als spreker op het gebied van veiligheid en (straf)recht, toezicht en milieu(straf)recht. Onderwerpen van haar lezingen zijn:

 • Trends in fraude en milieucriminaliteit
 • Ongevalsonderzoek in het algemeen
 • Kwaliteit en Veiligheid in de ruime zin van het woord
 • Compliance en integriteit
 • Maatschappelijke risico’s van normovertreding
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Ingeborg Koopmans boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN