« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Faith-Methode

Groeien tijdens tegenslag

Inge Miltenburg-Bos is expert en ervaringsdeskundige op het gebied van ‘sterker worden door tegenslag’. Als coach en therapeut werkt ze met mensen die door een heftige ervaring of periode in hun leven, hard geraakt zijn.

Als je leven er in een keer anders uitziet, is dat verschrikkelijk. Mensen ervaren het alsof ze door een vrachtwagen zijn aangereden, of dat er een dikke olifant op ze is gaan zitten. Sommige gebeurtenissen verlammen en maken je erg onzeker. 

Om dan het leven weer op te pakken, is best ingewikkeld. Je leven ziet er anders uit en je weet niet meer waar je je houvast kunt vinden. En als er dan ook nog mensen in je omgeving zijn die tegen je zeggen dat je hier sterk door zal worden, voelt dat vaak helemaal niet zo. Ja, ergens weet je dat wel en je hebt vast ook wel eens gehoord van mensen die dat gedaan hebben maar hoe doe je dat. De emoties gieren bij het minste of geringste door je lijf en je herkent niets meer van jezelf. Je wil weer terug naar die tijd voordat het leven je hard raakte maar dat kan helaas niet. 

Na een levens veranderende ervaring volgt dan meestal de vraag: Wie ben ik eigenlijk? Daarna volgen de vragen: Wat kom ik hier doen? En; Wat wil ik? 

Het sterker worden door tegenslag zit ’m vooral in de zoektocht die ontstaat naar aanleiding van deze vragen. Door te onderzoeken wat met je gebeurt in heftige tijden, kun je gaan groeien. Door onzekerheid is het net alsof je een wit velletje papier hebt waarop je je leven opnieuw mag gaan inkleuren. Haar coachmethode is daarop gebaseerd. Door de vijf kaders van haar Faith-methode toe te passen, vindt bijna iedereen zichzelf.
Sommige dingen die je overkomen, kun je niet veranderen. Maar je hebt wel invloed op de manier waarop je ermee omgaat en hoe je erover denkt.

In oktober 2022 kwam haar boek Coachen naar veerkracht (Boomcoaching) uit waarin je leest over de impact van therapeutische coaching op basis van de vijf modules van haar Faith-methode: Voelen, Aandacht, Inspiratie, Tijd en Heling.

Bij Managementboek vertelt Inge over opnieuw veerkracht vinden met een groot trauma en een heftige levensgebeurtenis als startpunt voor persoonlijke groei
Bekijk hier haar webinar waarin ze uitlegt welke handvatten mensen houvast en richting geven. Bij de podcast Kopzorgen (deel 1 en deel 2) legt ze uit hoe je omgaat met tegenslagen.
Lees ook haar InBeeld verhaal over je eigen toekomst inkleuren na heftige ervaringen in jouw leven.

Inge Miltenburg-Bos kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Hoe kun je sterker worden door tegenslag
  • Veerkracht herstellen

Inge vertelt graag over haar boek ’Coachen naar veerkracht’:

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Inge Miltenburg-Bos boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN