« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Transitie & leiderschap

Iedereen op aanvaardende wijze insluiten

Inge Knoope (1958) is een representant van de generatie die vlak na de babyboomers opgroeide en maakte deel uit van de snelst rijker wordende jeugd aller tijden. Ze studeerde algemene sociale wetenschappen (de maatschappijkritische ‘Andragologie’) aan de Universiteit van Utrecht. Ze maakte daar al jong kennis met sociale ‘bottom up’-bewegingen zoals het feminisme, de krakers- en de milieubeweging. Ze maakte de golf mee van opgetild worden in na-oorlogs optimisme, ontzuiling, bevrijding en modernisering.

Medio tachtiger jaren strandde die golf in een diepe economische crisis en wijdverbreide werkloosheid. Dat luidde het begin in van de afbraak van de verzorgingsmaatschappij, de opkomst van het individualisme en de economisering van het sociale domein. Teruggeworpen op zichzelf, begon zij aan een groeipad langs verschillende uitingsvormen van Emotioneel Lichaamswerk. Persoonlijke groei was lange tijd iets wat buiten het ‘normale’ (lees economische) leven werd beoefend. In trainingscentra in de bossen bijvoorbeeld, ver buiten de dagelijkse werkelijkheid van de massa. Mensen namen er aan deel vanuit private overwegingen.

Eind negentiger jaren opende zij haar praktijk voor Coaching en Emotiewerk. Later verschoof haar aandacht meer naar procesbegeleiding. Al snel breidde haar deskundigheid zich ook uit met het ambacht ‘Systeemopstellingen’, waar zij de afgelopen acht jaar les in heeft gegeven. Inge’s grote passie is het verbinden van maatschappelijke ontwikkelingen met persoonlijk proceswerk. De uitdagingen waar we in de huidige tijd voor staan, zijn complex, betreffen alle gebieden van het menselijk handelen en hangen op verschillende lagen met elkaar samen. Het systemisch denken blijkt daarbij vruchtbaar, geeft richting en houvast. Inge is persoonlijke groei gaan zien als een maatschappelijke verantwoordelijkheid, in antwoord op de huidige systeemcrisis. Ze ziet wezenlijke transitie alleen tot stand komen als we diep genoeg durven gaan in onszelf.

Inge Knoope kan een lezing verzorgen over o.a.:

  • Transitie en innovatie
  • Nieuwe economie
  • Intuïtie als leiderschapstool
  • Systemische intelligentie
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Inge Knoope boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96