• We zijn zeer enthousiast over de lezing van Inge Declercq over de relatie tijd en slaap. Het was boeiend, interessant en leerzaam. Alle aanwezigen en het team van festival MoMeNT hebben er enorm van genoten en gaan haar slaapadviezen ter harte nemen.
    Dorien Bollaers - organisator MoMeNT, stad Tongeren

« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Kwaliteitsvol slapen

Brede schijnwerper op slaap en stress

Inge Declercq is arts, neuroloog en slaapexpert. Daarnaast heeft zij altijd veel belang gehecht aan diversiteit: zo combineerde ze het laatste jaar van haar opleiding Geneeskunde met een Bachelor in Filosofie aan de Franstalige ULB, deed ze een deel van haar opleiding in het buitenland, vervolmaakte ze haar deskundigheid met een universitaire opleiding in de cognitieve gedragstherapie voor insomnia en volgde ze ook de volledige gecertificeerde (ICF) coaching opleiding. Als “top of the bill” is ze nu ook geslaagd in het Internationaal Sleep Expert examen, en mag ze de gecertifieerde titel van “Somnologist Expert in Sleep Medicine” dragen.

Een tijd geleden besliste ze om de comfortzone van een klassieke ziekenhuis-carriere voor een stuk vaarwel te zeggen, omdat ze op grotere schaal mensen wou helpen om gezonder te slapen én beter te functioneren overdag. Met als motor haar multidisciplinaire bagage en veel passie voor slaap, heeft ze het programma SleepWell&StressLess ontwikkeld voor bedrijven. Ze biedt "wake-up" seminars en workshops voor slaap/waak-optimalisatie en efficient stress-management en combineert het geven van deze opleidingen met haar werk met patiënten in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). De rode draad is de kracht van kwaliteitsvol slapen als sleutel voor optimaal functioneren, prestatievermogen en vitaliteit.

De slaap-paradox: slaap is een hot topic, onmisbaar voor ons welzijn en optimaal prestatievermogen en slaaptekort is een wijdverspreid invaliderend gegeven, en toch blijft slaap omhuld door een sluier van taboes en halsstarrige gewoontes. Inge is als neuroloog en slaapexpert met veel aanvullende competenties, de ideale persoon om het vitaal belang van kwaliteitsvol slapen en de invloed van stress op een wetenschappelijk correcte en tevens boeiende, stimulerende en motiverende manier over te brengen.

In haar seminars richt Inge een brede schijnwerper op slaap en stress, gebaseerd op up-to-date wetenschappelijke informatie. Ze biedt expert tips en tools voor de juiste dosis zzz’s en hoe van stress een nuttige partner te maken.

Lees haar artikel ’Vijf knepen om elke nacht goed te slapen’ hier en haar artikel ’The Power of Sleep: a paradox?’ hier.  Of beluister haar webinar over de ’Power of Sleep’ en de impact van slaapdeprivatie op het economisch en humaan kapitaal van bedrijven hier. Haar optreden bij de Gert Late Night show is hier te bekijken. Hier een artikel waar Inge aan meewerkte voor VRT en het artikel You snooze, you lose. Hier het artikel in Knack Uw geld of uw slaap en hier het artikel Stoppen met slaappillen. Hoe doe je dat? Tot slot is haar InBeeld verhaal hier te lezen. 

Inge spreekt o.a. over:

  • Slaap (wat, hoe, impact, slaap en tijd)
  • Stress (idem)
  • Jetlag controle
  • Siesta’s
  • Biologische klokken en ritmes
  • Werken in ploegendienst optimaliseren
« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin

Inge Declercq boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN