« terug naar overzicht met sprekers

ZijSpreekt

Vrouwen op het Wereldtoneel

Een reis naar de ziel van de intrigerende vrouwen

Ineke ter Heege is van het bouwjaar 1949, maar heeft nog lang geen zin in een prepensioen. Als artistiek leider van theatergroep de Kern, als schrijfster en actrice heeft zij zich de afgelopen 25 jaar gespecialiseerd in het maken van toneelvoorstellingen over markante, sterke vrouwen. Zoals Belle van Zuylen, George Sand, Lou Andreas Salomé, Hildegard von Bingen, Virginia Woolf, koningin Juliana e.a.

Als actrice wilde zij al graag vrouwenrollen neerzetten die er toe deden. En als schrijfster kon zij vrouwen- en mannenrollen schrijven die de vaak eenzijdige kijk op vrouwen in de geschiedenis doorbraken. Ze deed research en schreef  toneelstukken, waarvan een flink aantal genomineerd werd voor de Toneelpublieksprijs. O. a. de toneelbewerking van de roman “Anna, Hanna en Johanna”.

Als artistiek leider van een gezelschap dat niet werd gesubsidieerd, de Kern, was zij samen met Jan-Jaap Jansen in een productiefase vaak verantwoordelijk voor het werk van meer dan 25 mensen. Met de enorme belangstelling van het publiek heeft de Kern jaar in jaar uit hoge kwaliteit geleverd en bijgedragen aan een betere positie van vrouwen.

Ineke ter Heege is een creatieve duizendpoot, gedreven en een inspirerende persoonlijkheid. Zij heeft jarenlange podiumervaring, zowel in kleine als in grote zalen. Ze geeft haar “schatkamer van ervaring” graag door via lezingen en workshops.

Lees ook 30 jaar de Kern in ZijWasErbij.

Ineke verzorgt met alle plezier een lezing over:

  • Theater en vrouwen: “Geen talent voor ondergeschiktheid, markante vrouwen die de wereld veranderen”. Over o. a. Belle van Zuylen, Hildegard von Bingen. Hoe kunnen ze ons in deze tijd inspireren? Een brug naar de actualiteit!
  • Vrouwelijk leiderschap en cultureel ondernemen.
  • Maria nav de succesvolle Mariamonologen (2015/2016)

Filosofe Joke Hermsen over haar: ’Ineke spreekt met groot gemak in het openbaar. Ze neemt je mee op een reis naar de ziel van de intrigerende vrouwen waar ze over schreef en in wiens schoenen ze ging staan’.

« terug  |   deel dit profiel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w

Ineke ter Heege boeken bij ZijSpreekt? Vul dan het contactformulier in of bel direct met ZijSpreekt: +31 (0)6 - 531 487 96

SPREKERS CATEGORIEËN